FIGHT THE FIGHT: “Deliverance”

ALBUM

Είδος: Nu Metal/ Alternative metal
Εταιρεία: Indie Recordings/ Metal Blade Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Έχει περάσει προ πολλού η εποχή όταν η νέα μορφή του metal είχε καταλάβει ένα μικρό κομμάτι της Mainstream μουσικής, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που επιχειρούν εκ νέου στο ίδιο πεδίο. Με το ένα πόδι στο 2000 και το άλλο στο σήμερα, οι Νορβηγοί Fight The Fight έχουν αγκαλιάσει τον τρόπο ενορχήστρωσης και παραγωγής που χρησιμοποιούνταν τον καιρό άνθισης του Nu Metal, κοιτώντας λοξά στους επίγονους των παλαιών, Avenged Sevefold και Five Figer Death Punch, υμνώντας βέβαια, ξεκάθαρα τη γενιά των Slipknot.

Ακούγοντας το δεύτερο album των Fight the Fight, με τίτλο “Deliverance”, περνάει στο film του μυαλού σου, cameo εμφανίσεις των Disturbed, ξεσπάσματα των Lamb Of God και industrial πινελιές από Ministry, Rammsteιn και φωνητικά μια επαφή υπάρχει με τους Korn. Ποτέ όμως, δεν ακούς μια μπάντα που προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό της καλούπι.

Περισσότερο μοιάζει με μια κατασκευή, ακριβά επιλεγμένων υλικών, που σαν αποτέλεσμα έχει ένα φανταχτερο παρουσιαστικό, αλλά λείπει το συναίσθημα και αυτή η μετάδοση ενέργειας που τόσο σημαντική είναι στη μουσική.

Το “Deliverance” με βοήθησε να αναπολήσω μια κάποτε radio friendly εποχή της αγαπημένης μας μουσικής και το έκανε με τεράστια επιτυχία. Παραγωγή με υψηλά standards, φωνητικά που μοιράζονται ανάμεσα στην καθαρότητα και τη βρωμιά, ενορχήστρωση επαγγελματικά προσεγμένη και μουσική που τελικά συνοδεύει το ό,τι κάνεις ευχάριστα, χωρίς ποτέ όμως να σε βγάζει από τον δρόμο σου.

Το χρυσάφι με το οποίο έχουν τυλίξει τις ιδέες τους οι Fight The Fight, κάποτε θα με εξέπληταν, αλλά τώρα με αποτρέπουν από μια πιθανή επαναλαμβανόμενη ακρόαση. Χρυσή μετριότητα χαρακτηρίζει το “Deliverance”, αλλά στις μέρες μας, με την αγοραστική δύναμη να φθίνει ολοένα, αυτό δεν είναι αρκετό.

Δυνατές στιγμές υπάρχουν, catchy riffs και καλές ερμηνείες επίσης, αλλά ο δίσκος είναι τόσο generic που καθιστά εαυτόν αδιάφορο.

Facebook: https://www.facebook.com/Fightthefightband/
Instagram: https://www.instagram.com/fightthefightband/
Bandcamp: https://fightthefight.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7AXB6I4MlqHgJXM1yIyjkX

445

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.