DUST BOLT: “Sound & Fury”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Thrash Metal
Εταιρεία: AFM Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Φεβρουαρίου 2024

Εδώ στο rockway.gr, έχουμε ασχοληθεί 3 φορές ακόμη στο παρελθόν με τους Γερμανούς thrashers Dust Bolt και μάλιστα, με πολύ καλά λόγια (2012, 2014, 2016), όμως για άγνωστο λόγο πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε και το προηγούμενο τους “Trapped in Chaos” δεν παρουσιάστηκε σε αυτές τις σελίδες.

5 χρόνια μετά το προαναφερθέν, επιστρέφουν με το νέο τους πέμπτο album, “Sound & Fury”, έχοντας πλέον τις πλάτες της μεγάλης AFM Records. Αρχικά να δηλώσω πως λατρεύω αυτήν την μπάντα και την εξέλιξη της στη μουσική μόνο με εκείνη των Anthrax μπορώ να παραλληλίσω, αν και μου φέρνουν στο μυαλό αρκετές φορές και τους Annihilator.

Αυτή τη φορά, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζουν τον ήχο τους ακούς στη διάρκεια του album, nu thrash παιχνιδίσματα, heavy rock riffs και διάφορων μπερδέματα που τόσο πολύ ταιριάζουν στον αμερικανόστροφο thrash metal. Για πρώτη φορά, στο εξώφυλλο μοστράρουν τις αφεντομουτσουνάρες τους και παίζουν χωρίς φόβο και με πάθος με πιο mainstream και alternative ήχους, προεξέχοντος του ομώνυμου κομματιού που δανείζεται στιγμές από μπάντες τύπου Slipknot.
Υπάρχει λοιπόν, περίπτωση οι ως τώρα πιο σεχταριστές θράσερς να αποθαρρυνθούν από όσα έγραψα παραπάνω και θα το καταλάβω ολωσδιόλου. Από την άλλη όμως, πρέπει να τους ενημερώσω πως ο τρόπος με τον οποίον προσεγγίζουν την πιο σύγχρονη πλευρά του thrash ήχου οι Dust Bolt, είναι πέρα ως πέρα ειλικρινής και αποτελεσματικά ποιοτικός.
Εν κατακλείδι, το “Sound & Fury” είναι το δικό τους “Load” και είμαι βέβαιος πως θα κερδίσει πολλούς ακροατές με την γκρούβα του.

Μη φοβού τους Βαυαρούς και δώρα φέροντας! Ο Δούρειος Ίππος τους κουβαλάει τέσσερις ψυχωμένους μουσικούς αποφασισμένους για παγκόσμια κυριαρχία!

Official Site: https://dustbolt.com/
Facebook: https://www.facebook.com/dustbolt/

238

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.