NAKED IDOL: “Filthy Fairies” EP

Άσε ρε τα ψόφια! Ξέρω πως ψήφισες τα τέρατα στη Eurovision που διεξήχθη στην Αθήνα πριν χρόνια και σίγουρα χοροπηδούσες βλέποντας τους να “ερμηνεύουν” το “Hard Rock Hallelujah”.

Ωραία, τώρα που έχω την απόλυτη προσοχή σου, θα σου παρουσιάσω τους Φινλανδούς Naked Idol.

Ναι, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους Lordi, αφού ένας εκ των ιδρυτών των Naked Idol είναι ο τέως μπασίστας των τεράτων, Magnum, ο οποίος συνθέτει και το μεγαλύτερο μέρος των κομματιών.

Αν και υπήρχαν από το 2006, φέτος μόλις κυκλοφορούν το πρώτο τους ΕΡ “Filthy Fairies” παίζοντας όμορφο Hard Rock, για όσους αγαπούν τον Alice Cooper.

Στο ομώνυμο κομμάτι τραγουδάει ο Mr. Lordi και σε δύο κομμάτι τα τύμπανα κοπανάει ο Kita (ex-Lordi), ενώ στα υπόλοιπα ο συμπατριώτης μας, Jannis K.

Μελωδία υπάρχει έντονη και στα 5 κομμάτια, κυρίως όμως στο “Jane”, ενώ στα υπόλοιπα η μουσική αλητεία είναι πιο δυνατή και αφήνει υποσχέσεις για κάτι πιο ολοκληρωμένο στο μέλλον.

Πιασάρικα riffs και refrains και το με το “Hungry (For You)”, να ξεχωρίζει κατά τη γνώμη, θυμίζοντας και λίγο τους αγαπημένους μου Sentenced, της πιο πρόσφατης περιόδου βεβαίως.

Γελούσα πολύ με τους Lordi, αλλά ευτυχώς οι Naked Idol παίρνουν πιο σοβαρά τη μουσική.

480

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.