NAPALM DEATH: “Coded Smears and more Uncommon Slurs”

Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πάνω και πολύ καλά με τις συλλογές.

Τι περισσότερες φορές είναι απλά ένα “γέμισμα” για να ολοκληρωθεί ένα συμβόλαιο με μια εταιρεία ή απλά μια εναλλακτική για μια μπάντα που έχει καιρό να προσφέρει κάτι δισκογραφικά. Οι λατρεμένοι μου Napalm Death, μετά την προ τριετίας δισκάρα τους αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μια συλλογή εν αναμονή της καινούργιας τους δουλειάς λοιπόν.

O δίσκος φέρει τον τίτλο “Coded Smears and more Uncommon Slurs” και περιέχει bonus tracks, και b-sides από το 2004 μέχρι και το 2016, από την περίοδο δηλαδή που η μπάντα είναι στην Century Media. Κάποιος φανατικός οπαδός της μπάντας που κατέχει όλη την δισκογραφία της, δεν έχει κάτι καινούργιο να ανακαλύψει εδώ πέρα. Επειδή όμως θεωρώ αδιανόητο να κατέχει όλες τις Ιαπωνικές εκδόσεις και τις σπάνιες κυκλοφορίες, το “Coded Smears and More Uncommon Slurs” πρόκειται για έναν grind θησαυρό για οπαδούς της μπάντας και μη. Είναι, βλέπετε, που οι Napalm Death αδυνατούν να προσφέρουν μετριότητες. Μπορεί τα b-sides μιας οποιαδήποτε μπάντας να είναι απλά τα αποφάγια μιας περιόδου αλλά εδώ θα βρούμε κομματάρες που με περίσσια άνεση θα μπορούσαν να βρίσκονται σε οποιονδήποτε δίσκο. 

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι φυσικά η ποικιλομορφία των συνθέσεων καθώς καλύπτουν μια μακρά περίοδο της μπάντας. Από ωμό grind-core σε πιο brutal ογκώδες grind-death και τούμπαλιν. Και ενώ συνήθως θα πρότεινα μια συλλογή σε φανατικούς οπαδούς της μπάντας, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κυκλοφορία που λειτουργεί ιδανικά μέχρι την επόμενη δουλειά τους και θα φανεί αρκετά ενδιαφέρουσα για τους φίλους του είδους ανεξαρτήτως οπαδικότητας με τους Άγγλους grinders. Το “Coded Smears and More Uncommon Slurs” πρόκειται για 31 συνθέσεις που φέρουν την υπογραφή των Napalm Death και μεταφράζονται σε 1.30 ώρα κοπανήματος. Έτσι απλά.

552

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.