SYN ZE SASE TRI: “Zaul Mos”

Ο ήχος της ρουμάνικης γλώσσας δεν είναι πλέον πρωτόγνωρος στα αυτιά του συνειδητοποιημένου μπλακμεταλά, χάρη στην επιτυχία των Negura Bunget.

Τρυγώντας τους καρπούς αυτής της επιτυχίας, οι Syn Ze Sase Tri αρπάζουν την ευκαιρία να μας μιλήσουν για τους πρόγονούς τους, τους Δάκες.

Όμορφες μελωδίες, βαριά και σκισμένα φωνητικά, αλλά και καθαρά κλασσικού τρόπου, ανδρικά και γυναικεία, σε μια προσεγμένη παραγωγή με κάποια ελάχιστα folk στοιχεία. Η διάρκεια του album φτάνει τα 53 λεπτά χωρίς να έχει κάποιο κομμάτι που απλά χώθηκε εκεί για να την επιμηκύνει και το εξώφυλλο μου θυμίζει μια ωραία περίοδο των αρχόντων Absu.

Αν σου αρέσουν οι Cradle Of Filth και το πομπώδες ύφος τους που φέρει σχεδόν πάντα πλήκτρα στο φόντο και οι Therion με τις οπερετικές τους φόρμες, τότε το τέταρτο ολοκληρωμένο πόνημα των Ρουμάνων blacksters είναι ένα μικρό διαμάντι για σένα. Από την άλλη, αν δεν είσαι θεματοφύλακας του ατμοσφαιρικού black metal, δεν νομίζω να σου προσφέρουν κάτι το νέο.

487

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.