DEATH RAY VISION: “No Mercy from Electric Eyes”

ALBUM

Είδος: Crossover/ groove metal
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημ. κυκλοφορίας: 30 Ιουνίου 2023

Από τη Βοστώνη έρχονται οι Death Ray Vision με το τρίτο ολοκληρωμένο τους album, έχοντας ως έναν εκ των ιδρυτών τους, τον μπασίστα των Killswitch Engage, Mike D’ Antonio, γεγονός που σε προκαταβάλει ως προς την ποιότητα του αποτελέσματος. 

Χωρίς να έχω ακούσει κάποια από τις πρότερες προσπάθειες τους, καταλαμβάνονται από έκσταση γκρούβας που θυμίζει πολύ έντονα μπάντες σαν τους αγαπημένους Prong. Κομμάτια σαν το “Reaper” φέρνουν αναπόφευκτα στο νου και την τοπική hardcore punk κληρονομιά σχημάτων σαν τους Slapshot και σε γενικές γραμμές, οι DRV ηχούν σαν το “μοντέρνο” Metal των τελών 90s-αρχών 00s και φέρουν αδιαμφισβήτητα στο DNA τους ψήγματα Pantera. 

Ένας ιδανικός συνδυασμός hc/punk/metal με ταυτόχρονη κοινωνικοπολιτική στιχουργική που σίγουρα θα κατεδάφιζε venues με τα circle pit/wall of death που θα δημιουργούνταν στα live τους και ένα συγκρότημα για να ταιριάξεις υπέροχα τους Lamb of God. 

Παρόλο που ο ήχος τους έρχεται αργά στο πάρτυ είναι τόσο ογκώδης και πειστικός που θα νόμιζε κάποιος πως είχαν εκείνοι στήσει την κάβα εξαρχής. 

Οι Βοστωνέζοι παραδίδουν δυνατή, θυμωμένη και ψυχωμένη μουσική για εκείνους που δεν θέλουν να ξεχάσουν και προτιμούν να χτυπιούνται old school style. 

“Let them know brutality, when you cease to protect and to serve, you will see in the end you’ll get what you deserve” From the Rafters

Bandcamp: https://deathrayvision.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/DeathRayVision/

394

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.