CRITICAL DEFIANCE: “Misconception”

REISSUE

Είδος: Thrash Metal
Εταιρία: Dying Victim Productions
Ημ. κυκλοφορίας: 25 Αυγούστου 2023

Ήταν αρχές του χρόνου, όταν τα τρυφερά μου αυτιά γνώρισαν τους Χιλιανούς Critical Defiance με το δεύτερο τους album “No Life Forms” (review) και η παλιακότητα του ήχου τους με είχε ικανοποιήσει πλήρως.

Μιας που το ιδίωμα φαίνεται να παίρνει πάλι τα πάνω του, η Dying Victim Productions φέρνει πρώτη φορά σε βινύλιο το ντεμπούτο τους “Misconception” και έτσι, βρίσκω και γω ευκαιρία να το ακούσω.

Και το λοιπόν, με το που αρχίζει μου έρχεται να αρχίσω windmill headbanging και να περάσω με το κεφάλι από τη τζαμαρία. Από τα πιο καβλωτικά ξεκινήματα δίσκου που έχω ακούσει τελευταία και το Sodom-ικής αισθητικής εξώφυλλο με κάνει ακόμη περισσότερο να γουστάρω.

Εξαιρετικά κομμάτια που έχουν διάρκεια σχεδόν 40 λεπτά, με κολλητικά riffs, όμορφα στημένα φωνητικά, ξεσηκωτική γκρούβα, gang back vocals στα ρεφρέν,ωραία κιθαριστικά σόλος και μια “ορχήστρα” σε απόλυτη αρμονία να πλέκει thrash metal κάλτσες για όλους τους “στρατιώτες” του είδους εδώ έξω, ειδικά εκείνων που φορούν σώβρακα Dark Angel. Η τεχνική υπάρχει και είναι άρτια, αλλά παράλληλα δεν προσπαθεί να σου τριφτεί στα μούτρα και αυτό είναι πάντα ένα plus.

Το “Misconception” είναι πολύ πιο απολαυστικό και καταστροφικό από το “No Life Forms” και ελπίζω αυτή η επανακυκλοφορία σε βινύλιο να τους ξαναεμπνεύσει τόσο ώστε να επιστρέψουν σε τέτοια δαιμονιώδη φόρμα.
Αν είσαι φίλος τους ταχύπλοου και τεχνικού thrash metal και γενικά της αμερικάνικης σκηνής (που καβαλάει λίγο και τo crossover), τότε αυτό είναι το δώρο που πρέπει να κάνεις φέτος στο εαυτό σου, αν δεν το έχεις ήδη αποκτήσει στην πρότερη του μορφή.

Προσκυνάω τον μεταλλικό θυμό των Critical Defiance και δηλώνω πως θα λέω σε όλους τους θρασάδες της οικουμένης να ακούσουν αυτόν τον θρίαμβο.

El pueblo unido jamás será vencido!

Facebook: https://www.facebook.com/criticaldefiance

337

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.