CRITICAL DEFIANCE: “No Life Forms”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Εταιρεία: Dying Victims Productions
Ημ. κυκλοφορίας: 27 Ιανουαρίου 2023

Η Χιλή έχει αποδείξει πολλάκις τη μαχητικότητα της και πριν λίγα χρόνια ο λαός της αντιστάθηκε για μια ακόμη φορά, όταν τον κόλλησαν με την πλάτη στον τοίχο οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της.
Η μαχητικότητα αυτή βγαίνει και στη μουσική αυτών εδώ των πέντε τύπων από το Valparaíso που όπως συνηθίζεται στον τόπο τους, αναβιώνουν κάποια μεγάλη στιγμή του μεταλλικού παρελθόντος.

Φανεροί οπαδοί των Vio-Lence, Dark Angel, Whiplash, παίζουν φρενήρη thrash metal με μεγάλο πάθος και υψηλές ταχύτητες. Δεν προσπαθούν να καινοτομήσουν και δεν κρύβουν την αγάπη τους και τη λατρεία τους για τα 80s. Κατεδαφιστικοί ρυθμοί, ένας δίσκος γεμάτος ριφάρες, μια σφιχτά δεμένη rhythm section, κιθαριστικά σόλος και γενικά, μουσική στην οποία μπορεί να οφείλεται το γεγονός πως ξεκόλλησε το μπαλκόνι εκείνου του ξενοδοχείο στη Συγγρού.

Όλα όσα αγαπήσαμε από εκείνη τη thrash δεκαετία, βρίσκονται στο “No Life Forms”, το οποίο είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο album των Critical Defiance και ομολογώ πως η εξέλιξη τους από το προηγούμενο “Misconception” είναι πολύ σημαντική. H παραγωγή όμως, ενδεχομένως να μπορούσε να είναι και καλύτερη, αλλά στην τελική ίσως να εξυπηρετεί τον τελικό σκοπό.

Στο εξώφυλλο δεσπόζει μια καταιγίδα που απειλεί να βυθίσει ένα κτίριο κάτω από το νερό και είναι σίγουρα η καλύτερη περιγραφή για το περιεχόμενο του album. Είναι και εκείνο μια καταιγίδα που σε παρασύρει στα φουρτουνιασμένα νερά, σε μια στιγμή της αρχής του νέου έτους που νομίζω θα είναι από εκείνες που θα μνημονεύουν οι οπαδοί του είδους στο τέλος της.

Τίμιο ξύλο από Λατιναμέρικα για τους λάτρεις του μεταλλικού “καράτε”! Βουρ!

Facebook: https://www.facebook.com/criticaldefiance/
Bandcamp: https://criticaldefiance.bandcamp.com/

283

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.