BOUNDLESS CHAOS: “Sinister Upheaval”

ALBUM

Είδος : Death / Thrash Metal
Εταιρεία : Dying Victim Productions
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 19 Ιανουαρίου 2024

Η Γερμανία φημίζεται για τα bratwurst, τις μπύρες της αλλά και για την αδιάκοπη παραγωγή σκληροπυρηνικών μπαντών, ικανών να κατακτήσουν τον χώρο του metal. Δεν είναι άλλωστε λίγα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν τον παραπάνω ισχυρισμό, βλ. Rammstein, Kreator, Blind Guardian, Helloween και πολλές ακόμα που χρειάζομαι 1000 + 1 νύχτες να τις απαριθμήσω. Ωστόσο, όλοι από κάπου ξεκίνησαν και οι Boundless Chaos, επίσης σφυρηλατημένοι στα έγκατα της Γερμανίας, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως ξεκινάνε πολύ δυναμικά με το “Sinister Upheaval”.

Το “Sinister Upheaval” αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά των Boundless Chaos, ελαφρώς καθυστερημένα θα μπορούσα να πω με δεδομένο ότι δημιουργήθηκαν το 2017, όμως από την άλλη θεωρώ ακράδαντα πως άξιζε η αναμονή και με το παραπάνω. Το album ξεκινάει με το “Down”, ένα επιθετικά γρήγορο κομμάτι που αποτελείται από βαριά riffs, βάρβαρα τύμπανα και απόκοσμα (με την καλή έννοια) φωνητικά, όπως ακριβώς αρμόζει στον συνδυασμό Death/Thrash. Κλείνει με το “Demons Unchained”, το οποίο κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το “Down” με την διαφορά πως έχει περισσότερα και καλύτερα bridges και breakdowns, που προσωπικά τα εκτιμάω πολύ καθώς δίνουν μία αίσθηση μουσικής ποικιλίας στο κομμάτι. Σε γενικές γραμμές οι φίλοι μας από την Γερμανία δείχνουν ξεκάθαρα καθ’ όλη την διάρκεια του δίσκου πως έχουν επιρροές από Slayer, Cannibal Corpse και Sepultura θα τολμήσω να πω.

Αν και λάτρης του είδους, θα είμαι αντικειμενικός για το “Sinister Upheaval”. Θα ξεκινήσω με τα αρνητικά και θα πω πως το μόνο που βρήκα είναι πως όλα τα κομμάτια μοιάζουν αρκετά το ένα με το άλλο, γεγονός το οποίο μπορεί να κάνει τον ακροατή να βαρεθεί σχετικά γρήγορα.

Παρόλα αυτά πιστεύω πως η μπάντα έχει φοβερή μουσική κατάρτιση, ειδικά στα τύμπανα και στα φωνητικά το επίπεδο δυσκολίας είναι insane. Τώρα από μουσικής απόψεως μπορώ να πω πως υπάρχουν ορισμένα εξαιρετικά κομμάτια στον δίσκο, όπως πχ το “Down” και το “Tyrant’s Call”, και θα μπορούσα πολύ εύκολα να βάλω να τα ακούσω στο αμάξι μου. Ένα μεγάλο μπράβο στους Boundless Chaos καθώς είναι ένα εξαιρετικό Debut Album και είμαι σίγουρος πως τα επόμενα θα είναι ακόμα ανώτερα.

Facebook: https://www.facebook.com/BoundlessChaos/
Bandcamp: https://boundlesschaos.bandcamp.com/

341

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 28 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.