NO FLAME CANDLE : “Dead Mind's Dance”

Πάντα η θρασίλα ταίριαζε στην ψυχή του Έλληνα μεταλλά. Απόδειξη το πόσα κατά περιόδους thrash metal συγκροτήματα εμφανίζονται.

Ένα ακόμα είναι και οι No Flame Candle, οι οποίοι όπως φαίνεται πατάνε πάνω στο Αμερικάνικο στυλ, με φωνητικά σε γενικές γραμμές στακάτα αλλά καθαρά, με κιθάρες που χάνονται σε πιο heavy metal μονοπάτια και με ωραία ρεφρέν σαν εκείνο του “Hellride”, να θυμίζει παλιούς Iced Earth.

Καλές ιδέες και όμορφη παραγωγή, που όμως θα την ήθελα λίγο πιο χαμηλή στα φωνητικά, τα οποία ώρες ώρες επισκιάζουν τη μελωδία. Εκπληκτικό εξώφυλλο και ταχύτητες που πάνε και έρχονται από Slayer μέχρι Testament.

Εμείς οι “μόνο θρας” τύποι πρέπει να τους τσεκάρουμε και να στηρίξουμε της δεύτερη αυτή προσπάθεια τους, έτσι ώστε να υπάρξει και τρίτη, ακόμα καλύτεροι, μιας και πάντα υπάρχουν περιθώρια για εξέλιξη, ακόμα και αν το είδος είναι κλινικά νεκρό και δύσκολα ανασταίνεται.

Τα “Criticise”, “Live and die with rock n roll” είναι όμορφες συνθέσεις και δείχνουν δυνατότητες, τις οποίες οι No Flame Candle καλά θα κάνουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο, διότι έχω την εντύπωση πως δεν το έχουν κάνει ακόμη.

Τι και αν δεν έχει φλόγα το κερί, μπορεί εύκολα να φωτίζει!

498

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.