BLACKSTAFF: “Godless EP”

ALBUM

Είδος: Blackened Sludge\Doom Metal
Εταιρεία: Self Release
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Ιουλίου 2023

Κάποια στιγμή κουβεντιάζαμε μεταξύ αστείου και σοβαρού για συγκροτήματα που θέλουν να σοκάρουν με την εικόνα τους, χρησιμοποιώντας corpse paint, ανάποδους σταυρούς αλλά και θεματολογία που παραπέμπει στον σατανισμό και το κακό γενικότερα. Το πως κάποιες μπάντες το κάνουν κομμάτι τους και κάποιες άλλες φτάνουν να γίνονται καρικατούρες είναι κομμάτι μεγάλης συζήτησης και ίσως αξίζει κάποια στιγμή να το αναλύσουμε σε ένα άρθρο. Υπάρχουν όμως και κάποιες μπάντες που η αρχή του βινυλίου δεν έχει το γνώριμο θόρυβο, αλλά ακούγεται το τρίξιμο της πόρτας για την κόλαση του Δάντη, χωρίς υπερβολές και θέαμα, με απλές μελωδίες, βραχνά ουρλιαχτά και αργά riff. Μία από αυτές τις μπάντες είναι οι Blackstaff και στις 7 Ιουλίου κυκλοφόρησαν το EP με τίτλο: “Godless”.

Οι Blackstaff προέρχονται από το Seattle των ΗΠΑ και υποδέχονται τον ακροατή στο Bandcamp τους με το κείμενο: “Αν καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος είναι σκατά και όλοι αξίζουν να πεθάνουν, αλλά σου αρέσει να παίζεις και D&D, τότε θα τα πάμε πολύ καλά”. Με αυτά τα τρυφερά λόγια το συγκρότημα καταφέρνει να δείξει ακριβώς την κοσμοθεωρία του, αλλά και την ατμόσφαιρα των δίσκων του. Μισανθρωπισμός, σκοτάδι, πένθος και φαντασία πλέκουν τον ιστό του ήχου τους μαζί με τις πιο σκοτεινές γωνίες του κάθε ιδιώματος που συνδυάζουν.

Δυστυχώς η κυκλοφορία δεν ήρθε στα χέρια μου στην ώρα της αλλά ποτέ δεν είναι αργά να εκτιμήσω ένα τέτοιο μαύρο διαμάντι σαν το “Godless”. To εξώφυλλο του δίσκου επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης: David Paul Saymour, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως fantasy metal artist και αυτό κατάφερε να αποτυπώσει στο εξώφυλλο του “Godless”. Έχοντας ως κεντρικό θέμα τον μάγο\νεκρομάντη που έχει σαν μασκότ το σχήμα, τον έχει τοποθετήσει σε μία κυκλική φωτιά ενώ για το background επέλεξε ένα επικό τοπίο το οποίο θα φανεί αρκετά γνώριμο στους λάτρεις του D&D.

I know the crime of your birth
The toll of your life upon the earth
You are meat
I am carnivore

To “Godless” καταφέρνει να περάσει την μαύρη μυσταγωγία του από τις πρώτες στιγμές ακρόασής του. Αργόσυρτα doom riff, βραχνά sludgy φωνητικά και μελωδίες που ανατριχιάζουν ακόμα και τους μη μυημένους στον ήχο. Επιστρέφοντας στην εισαγωγή του κειμένου, οι Blackstaff δεν έχουν ανάγκη να στηριχτούν σε καμία πτυχή του θεάματος και δεν θέλουν να σοκάρουν. Αυτό που καταφέρνουν με το Godless είναι να δείξουν πως ο τρόμος μεταφράζεται σε έμπνευση και πως η λάσπη θολώνει τα πεντάγραμμα.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100088873124330
Instagram: https://www.instagram.com/blackstaff_band/
Bandcamp: https://blackstaff.bandcamp.com/

326

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 131 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.