THE RUMJACKS: “Brass For Gold EP”

EP

Είδος: Celtic Punk Rock
Εταιρία: ABC Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Φεβρουαρίου 2021

Τι να πω, ρε παιδιά; Μου λείπει εκείνο το γρέζι του Frankie McLaughlin και δυσκολεύομαι να χωνέψω πως οι Αυστραλοί Celtic Punks γύρισαν σελίδα και η φωνή τους ανήκει πλέον στον Mike Rivkees που δεν είναι βέβαια, απαραίτητα κακός.
Αλλά ακούγεται στα αυτιά μου πολύ κυριλέ. Λίγο από την πανκίλα έφυγε μαζί με τον Frankie και έτσι, μας έχει μείνει μονάχα το folk και με αυτό πορεύονται οι Rumjacks.

Όπως και στο “Hestia”, έτσι και στο “Brass For Gold EP”, οι Αυστραλοί γέρνουν προς την πιο mainstream πλευρά του celtic folk που έχουν υιοθετήσει πολλά χρόνια οι Dropkick Murphys, οι οποίοι βέβαια έχουν άλλο ειδικό βάρος.
Τα οχτώ κομμάτια του “Brass For Gold EP” είναι συμπαθητικά αν μη τι άλλο, ιδανικά για λίγο χορό και τσούγκρισμα μπίρας, αλλά δεν έχουν τη σπίθα για την οποία έγιναν γνωστοί οι Rumjacks. Μοναδική εξαίρεση το “Blinding Flashes” που ακούγεται να έχει τσαγανό και ένταση, σε σχέση με τα υπόλοιπα, και ακουμπάει πλάτη στο παρελθόν της μπάντας.

Ακούγοντας το ΕΡ, πιέζομαι να ταυτιστώ με κάποιο κομμάτι, αλλά ξεχνάω ιδιαίτερα εύκολα τις μελωδίες, γεγονός που με κάνει να πιστεύω πως βιάστηκαν πολύ να κυκλοφορήσουν κάτι τόσο γρήγορα μετά το “Hestia”.

Οπότε θεωρώ πως οι παλαιότεροι φίλοι της μπάντα πιθανόν να απογοητευτούν από το “Brass For Gold EP”, αλλά σίγουρα θα κερδηθούν αρκετοί νέοι που ο ήχος θα τους χαϊδέψει τρυφερά τα αυτιά.

Τα δικά μου θέλουν λίγη παραπάνω αγριάδα, το ομολογώ. Frankie, come back!

Official Site: https://therumjacks.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TheRumjacks
Twitter: https://twitter.com/Rumjacks
Instagram: https://www.instagram.com/therumjacks/
Bandcamp: https://therumjacks.bandcamp.com/

533

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.