ATTICK DEMONS: “Atlantis” – 10th Anniversary Edition

REISSUE

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Αυγούστου 2021

Ένα χρόνο περίπου μετά το τελευταίο album τους “Daytime Stories, Nightmare Tales” και οι μεταλλάδες αυτοί από την Πορτογαλία αποφάσισαν να διαθέσουν μια επετειακή έκδοση του debut τους “Atlantis” γιορτάζοντας έτσι τα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Η πρώτη λοιπόν δουλειά των Attick Demons δεν ήταν τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερα από μια tribute αντιμετώπιση των Iron Maiden, κάτι που συνεχίστηκε και στο “Daytime…” χωρίς ουδεμία παρέκκλιση. Ο Artur Almeida (επαναλαμβάνω, δεν είναι σέντερ μπακ της Μπενφίκα) ακούγεται εκπληκτικά όμοιος με τον Bruce, η μουσική είτε δομικώς είτε σολιστικώς (αν και τα solos εν γένει είναι εξαιρετικά) είναι κεφάτη και που και που διαφαίνονται και κάποιες Rainbow αλλά και Helloween επιρροές οι οποίες φυσικά είναι σε μικρότερο βαθμό εμφανείς σε σχέση με τους Άγγλους ηγέτες (και που εστιάζονται μάλλον στην “Fear of the Dark” και έπειτα περιόδό τους).

Πέρα από το “πάτημα” πάνω στους Maiden και εξετάζοντάς το αυτόνομα, το “Atlantis” είχε αρκετά συμπαθητικά κομμάτια όπως τα “Back in Time”, “City of Golden Gates”, “Riding the Storm”, “Sacrifice” (ωραία back vocals), “In Memoriam” (πολύ όμορφο solo) και “Listen to the Fool”. Να σημειωθεί πως στην επανέκδοση περιέχονται ως bonus αρκετές ακουστικές εκτελέσεις κομματιών οι οποίες είναι κι αυτές αξιόλογες και σε διαφορετικό ύφος από τις αρχικές εκτελέσεις.

Εν ολίγοις ένα αρκετά συμπαθητικό δισκάκι για να πιείς μερικές μπυρίτσες με οικείο, κάργα Maiden-ικό metal. Αν τώρα ψάχνεσαι με καινοτομίες και με εξελιγμένη μουσική, “κόψε λάσπη”, θα τους περιγελάσεις και δεν κάνει, ο καθένας κάνει το κέφι του με τον τρόπο που θέλει, σωστά; Σωστά. Γραφικοί σαν ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη και σε όποιον αρέσουν.

Facebook: www.facebook.com/attickdemonsofficial/

776

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.