ALKERDEEL: “Slonk”

ALBUM

Είδος: Black/Doom Metal
Δισκογραφική: Consouling Sounds/ Babylon Doom Cult Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 5 Φεβρουαρίου 2021

Η βρωμερή τετράδα από το Βέλγιο επιστρέφει επιτέλους, κάτι λιγότερο από 5 χρονάκια από όταν εξαπέλυσε την εξαιρετική διαβολική πορδή του “Lede” και για ακόμη μία φορά δίνει μαθήματα πώς να μπεις στο studio και να κάνεις τα όργανα να ξεράσουν θειάφι.

Πιστοί στην εμμονή τους με την απλότητα και την αμεσότητα, και πάλι ηχογράφησαν το νέο άλμπουμ τους όσο πιο κοντά σε live γίνεται (κοινώς βύσματα στον ενισχυτή, πατάμε ηχογράφηση και πάμε όλοι μαζί) και το τρέξιμο στα σκοτεινά και λασπωμένα χωράφια συνεχίζεται. Το ωμό σκανδιναβικό μαυρομέταλλο σε drone διαθέσεις συνεχίζει να είναι η βάση, αλλά λιγότερο παγωμένο και πιο ογκώδες, με το doom στοιχείο να παίζει κρυφτούλι και πάλι και να χασκογελάει στο φόντο κάτω από το μπάσο που καίει ηχεία, ενώ μια στριφνή post-punk αισθητική αχνοφαίνεται κάτω από τα ξυραφιασμένα riff που καλπάζουν και τις κραυγές του Pede.

Σε μια σκηνή που μαστίζεται από επιτήδευση, θεατρινισμούς και σοβαροφάνεια οι Alkerdeel ξεφεύγουν και πάλι και παίζουν το ρόλο του γελωτοποιού, παρέα με φιλαράκια τους όπως οι Lugubrum, αράζουν στο προβάδικο-καλύβα τους στο δάσος και ασκούν την δική τους μαγεία πίνοντας μπύρα με μπελαντόνα και ακούγοντας σε ένα κτυπημένο κασετόφωνο δίσκους παλιών κλασσικών ινδαλμάτων όπως οι Burning Witch και Beherit και νέων συντρόφων όπως οι Invunche και Witch Trail, με την ομίχλη τριγύρω να σχηματίζει κεράσφορες φιγούρες. Και κάπως έτσι κατέληξε το “Slonk” να είναι μια από τις καλύτερες black metal κυκλοφορίες των τελευταίων χρόνων, ακούστε το στη διαπασών και αν περισσεύει και κανά φράγκο (είπαμε, δύσκολοι καιροί), μην διστάσετε, αρπάξτε το, αξίζει και το τελευταίο σεντ.

Facebook: https://www.facebook.com/alkerdeel
Bandcamp: https://alkerdeel.bandcamp.com/album/slonk

1048

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.