MEDEN AGAN: "Promo 2010" EP

Επιτέλους κάτι διαφορετικό από ελληνική μπάντα. Είναι κοινό μυστικό πως η πλειοψηφία των εγχώριων συγκρο- τημάτων αρέσκεται σε συγκεκριμένες heavy μουσικές φόρμες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ενεργά δεκάδες σχήματα τα οποία σπάνια ξεχωρίζουν.

Οι Meden Agan όμως τολμούν και βγαίνουν πανηγυρικά κερδισμένοι. Η μπάντα επιδίδεται σε μελωδικό, female fronted metal με διάφορα νεο- goth στοιχεία (άλλοι τα λένε “ατμοσφαιρικά”) και οπερατικά φωνητικά. Κάτι δηλαδή ανάμεσα σε Nightwish και Dreams of Sanity. Και παρόλο που δε δηλώνω μεγάλος fan των πολλών πλήκτρων και τέτοιου είδους φωνητικών, καθώς με κουράζουν, άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πέντε κομμάτια που αποτελούν το εν λόγω EP, και έφτασα σύντομα στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια από τις πιο ολοκληρωμένες, σοβαρές και αξιέπαινες δουλειές που έχω συναντήσει σε νέο συγκρότημα εδώ και χρόνια. Άψογη παραγωγή, άρτιες συνθέσεις με όμορφες μελωδίες και τρομερό εκτελεστικό δέσιμο. Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι άλλοι που με λίγες πρόβες και μέτριες συνθέσεις νομίζουν πως θα πάνε μπροστά. Ιδού το τρανό παράδειγμα για το πώς πρέπει να ξεκινάει ένα συγκρότημα που έχει αξιώσεις και τσαγανό. Η ερμηνεύτρια είναι καταπληκτική και εάν δε μου έλεγαν πως είναι ελληνίδα, δε θα το πίστευα. Ελπίζω βέβαια να είναι εξίσου καλοί και στα live τους, μιας και στο συγκεκριμένο είδος, οι απαιτήσεις, σε ότι αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις, ανεβαίνουν. Θα περιμένω καρτερικά για τη full-length κυκλοφορία τους ώστε να σχηματίσω και μια πιο σφαιρική άποψη. Πάντως κρίνοντας από αυτό το πρώτο δείγμα, οι Meden Agan, πρόκειται να μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον.


478

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.