THEN COMES THE SILENCE: “Hunger”

ALBUM

Είδος : post punk/gothic rock
Εταιρεία : Nexilis / Schubert Music
Ημερομηνία : 1/7/2022

Tο κουαρτέτο από Σουηδία “χτύπησε” ξανά, με την έκτη δουλειά του, “Hunger”. Οι THEN COMES THE SILENCE, είχαν την ατυχία, ο προηγούμενος δίσκος τους, “Machine” να κυκλοφορήσει ακριβώς την ημέρα, που το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου, έκλεινε τα δημόσια… λόγω covid-19. Και κάπως έτσι ακόμα ένας δίσκος προστίθεται στην μεγάλη αυτή λίστα, που έδωσε έμπνευση, αλλά και ταυτόχρονα τσάκισε οικονομικά, χιλιάδες καλλιτέχνες.

Κατά δήλωση του frontman τους Alex Svenson “τι νόημα έχει να γράφεις τραγούδια για την Αποκάλυψη και το αναπόφευκτο μέλλον που καραδοκεί στις σκιές, αφού τα media ήδη το κάνουν καλύτερα; Αντιθέτως, με το νέο μας album “HUNGER”, σας δίνουμε το φως”. Για να συνεχίσει “πρέπει να αντιταχθούμε και να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα διάθεση και να βρούμε ένα πιο θετικό τρόπο ζωής για να μείνουμε με σώας τας φρένας”, μας το κατέστησαν γνωστό, θέλουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα, in the outmost goth fashion, θα έλεγα εγώ. Κανένα πρόβλημα, όλα καλά. Το “Hunger” κυκλοφορεί την πρώτη Ιουλίου και μαζί του φέρνει ένα σκοτεινό ψύχος.

O δίσκος μπαίνει με το εναρκτήριο “Tickets To Funerals”, ένα αρκετά καλογραμμένο gothic τραγούδι, με τις μελωδιούλες του, κυρίως μελό-σκοτεινές θα τις περιέγραφα. Το “Tickets To Funerals” είναι ένα πολύ καλό catchy goth τραγούδι. Σε αντιστοιχία τα “Worm” και “Chain” είναι επίσης πολύ καλά post-punk/goth τραγούδια, γραμμένα σε ένα στιλ του ‘80.

Γενικά το “Hunger” είναι ένας κλασικός goth δίσκος, αρκετά καλός για αυτό που παρουσιάζει. Άμα είστε λάτρεις του είδους, είναι για σας. Άμα όχι ακούστε τα τραγούδια που ανέφερα και είστε τέρμα κομπλέ. Ειδική μνεία στο “Unknowingly blessed” το τελευταίο τραγούδι του δίσκου, το δεύτερο καλύτερο, που μας ταξίδεψε… Γενικά θα το ξαναπώ άμα είστε λάτρεις του είδους, τότε πάτε το ακούτε και γουστάρετε, άμα δεν είστε, τότε σίγουρα 3-4 τραγούδια θα σας μείνουν…

Site : https://thencomessilence.eu/
Facebook : https://www.facebook.com/thencomessilence
Twitter : https://twitter.com/thencomess
Instagram : https://www.instagram.com/thencomessilence/

616

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 28 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.