SADHUS: “Sadhus (The Smoking Community)”

Ο ήχος του bong σε προετοιμάζει!

Μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του αργού doom/sludge στη χώρα μας είναι εδώ.

Οι Sadhus μετά από εκατοντάδες συναυλίες είναι εδώ και σε δισκογραφική μορφή.

Ομότιτλο του συγκροτήματος, πρώτο album και οι εφιάλτες θα γίνουν εντονότεροι.

Μεταμόρφωσαν το προβάδικο τους σε studio και με τη βοήθεια του George Leodis (1000mods, Lucky Funeral) και το mastering του Brat Boatright (High On Fire, Sleep, Converge, Sarabante) ήρθε η ώρα της μονολιθικής τους επίθεσης.

Το πρώτο κομμάτι “Burned By Hand” ήταν το πρώτο που μας έδωσαν να ακούσουμε και η βάρβαρη νωχελικότητα του ξεκινήματος του αλλάζει σε μια κατά μέτωπο μουσική επίθεση, καταλήγοντας σε μια θαυμαστή ηρεμία.

Ακολουθεί ένα σχεδόν 2-λεπτο κομμάτι που θα ενθουσίαζε τον Jello Biafra (“Colombian Boat Blues”) και το άτυπα ομώνυμο “The Smoking Community” έρχεται αργά και μαστουριάρικα να σε ταξιδέψει στους μακρινούς εγκεφαλικούς σου αύλακες. Ο Γρηγόρης στα τύμπανα με τα χτυπήματα του θα κέρδιζε και τιτανομαχία, με το Θωμά και το Νίκο να κάνουν τα κουμάντα τους ρυθμικά και μελωδικά και τον Σταύρο να ξελαρυγγιάζεται χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα δούμε στο τέλος θα δούμε τι έφαγε για πρωινό.

Το “Stevaro” είναι αυτό που λόγω της κανονικής του διάρκειας (4 λεπτά) θα παιχτεί σε δύσκολα στέκια και αυτοδιαχειριζόμενους ιντερνετικούς σταθμούς με λατρεία και στο “Make me 20 Euros” βγαίνει το punk rock από μέσα τους σε ένα μεγάλο hit με τις φωνητικές βοήθειες των Mike (Lucky Funeral) και Dani (1000mods).

H συντέλεια του κόσμου έρχεται με τη γκρουβάτη αρχή του 8-λεπτου “Bampoola” στο τέλος του album και τώρα ψάχνουμε τους επιζώντες.

Τα συναισθήματα αλλάζουν διαρκώς στα ως επί το πλείστον μεγάλης διάρκειας τραγούδια τους και μιλάμε για ένα δίσκο που σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό αποτυπώνει το τι βλέπει ο θεατής στις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Αν σου αρέσουν μπάντες όπως οι Bongzilla και οι Iron Monkey, θα είσαι τρελός να μην θελήσεις να το ακούσεις.

Αν ο γείτονας παραπονεθεί για την ένταση του στερεοφωνικού σου, πάρε ένα τσιμεντόλιθο και φράκαρε του την εξώπορτα! Δεν ξέρει ο άνθρωπας!

Υ.Γ. Τι να πεις για το εξώφυλλο του ADMC07;;; Αριστούργημα!

926

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.