FM: “Futurama” EP

Πραγματικά αισθάνομαι τρισευτυχισμένος, διότι τρεις λατρεμένες μπάντες κυκλοφορούν καινούργιους δίσκους και το σημαντικότερο: έχω την απέραντη ευκαιρία και χαρά να τους παρουσιάζω στην φιλόξενη ιστοσελίδα του Rockway, που δημιουργήθηκε για να προβάλλει και τα κατορθώματα του μελωδικού ήχου.

Μετά λοιπόν τους Alien, τους Asia… σειρά καταλαμβάνουν οι FM και το καινούργιο  EP τους, προάγγελος της νέας κυκλοφορίας σε λίγο διάστημα, που τιτλοφορείται “Futurama”.

Όπως λοιπόν έχουν καθιερώσει στις τελευταίες 4 κυκλοφορίες μετά την επανασύνδεση τους στα ‘00s, παρουσιάζουν αρχικά ένα EP με την πληρότητα ενός πλήρους δίσκου. Καλό είναι λοιπόν κάποιος να γνωρίζει τρία πράγματα για τους FM: πρώτα απ’ όλα η φωνή του Steve Overland, μιας από τις καλύτερες κατά γενική ομολογία blues– soul– rock που είχε ποτέ η Μεγάλη Βρετανία. Δεύτερον, λαμβάνοντας υπόψη, ότι ο χώρος του AOR μελωδικού ροκ γιγαντώθηκε στην Αγγλία, η μπάντα αυτή ήταν το καλύτερο εξαγώγιμο και φινετσάτο προϊόν του χώρου. Τρίτον, ο όρος EP έχει μία πολύ ιδιαίτερη έννοια όταν αναφερόμαστε στους FM και θα δούμε παρακάτω γιατί…

Μετά πάντως από 30 (και κάτι) χρόνια καριέρας, δυστυχώς η μπάντα απέτυχε να έχει την επιτυχία και την εμπορικότητα που της αξίζει, παρότι υπάρχουν από το γκρουπ μοναδικές, εξαιρετικές και αξιομνημόνευτες συνθέσεις. Το “Futurama” λοιπόν, όπως συνηθίζουν σε όλα τους τα EP, περιέχει 11 συνθέσεις: 4 νέες συν τη μία από αυτές το “Cold Hearted” σε Extended Remix και 6 παλαιές συνθέσεις σε ζωντανές όμως εκτελέσεις, που επικεντρώνονται σε ένα υποτιμημένο άλμπουμ τους, το “Closer to Heaven”.

Το “Cold Hearted” έχει λοιπόν όλα τα στοιχεία μιας FM σύνθεσης: μελωδικότητα, πρωτοτυπία και φυσικά εξαιρετικά φωνητικά χωρίς να υστερούν και οι υπόλοιπες νέες συνθέσεις. Με λίγα λόγια λοιπόν, με κάθε κριτήριο είναι μία ακόμη εντυπωσιακή δουλειά τους, με ποιότητα, φινέτσα και γούστο, όπως πάντοτε!

439