THE VERY END: “Turn Off the World”

Όσοι παρακολουθείτε το Rockway (άρα είστε ενημερωμένοι) θα γνωρίζετε τον Björn Goosses και την πορεία του μέσω των Night In Gales.

Ο εν λόγω κύριος από το 2005 και μετά διατηρεί ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα, ονόματι The Very End, για χατίρι των οποίων μάλιστα αποχώρησε από τους Night In Gales, ένα χρόνο περίπου αφότου πραγματοποίησαν το reunion τους και κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό “Five Scars”.

Με νέες προσθήκες στη μπάντα τους Alex Bartkowski (ex- Guerilla, ex- Mindcrime) στην κιθάρα και Daniel Zeman (Enemy of the Sun, ex- Furnaze) στα drums, οι The Very End φτάνουν στο τρίτο ολοκληρωμένο album τους.

Το ερμηνευτικό στυλ του Björn είναι σαφώς διαφορετικό σε μεγάλο μέρος του δίσκου, καθώς με το εν λόγω σχήμα επιδίδεται σε metal μοντέρνας κοπής, με αρκετό groove, οπότε οι καφρίλες και οι (μελωδικές) death metal προσεγγίσεις εκλείπουν σε αρκετά σημεία και λάμπουν δια της απουσίας τους, ενώ όπου τυγχάνει και βρίσκονται, με κάνουν να αναλογίζομαι το κατά πόσο καλά έκανε αφήνοντας τους μεν για τους δε…

Βέβαια, υπάρχουν και διάφορες στιγμές όπου το ηχητικό παρελθόν του Björn βγαίνει στην επιφάνεια και εκεί ακριβώς είναι που σιγουρεύομαι πως θα λείψει αρκετά από τους Night In Gales. Εδώ οφείλω να αναφέρω πως η επιρροή του από Tomas Lindberg (εποχής The Great Deceiver) φαίνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

Συνολικά το “Turn Off the World” είναι μια πολύ καλή δουλειά, προσεγμένη και “δεμένη”, καθιστώντας σαφές πως παλιά και νέα μέλη είναι γνώστες της μουσικής βιομηχανίας όπως και του τι θέλουν να κάνουν. Ίσως να χάνεται λίγο η μπάλα από την κατά τόπους “υπερβολική σιγουριά”, αλλά αυτό που σου μένει ύστερα από τις πρώτες ακροάσεις (πέραν των “Splinters”, “Iron Sky”, “The Black Fix”, “Sixes and Nines”, “Gravity” και “To Feed On Hope”) είναι το αίσθημα της φρεσκάδας στον ήχο τους.

Γενικά, όλη αυτή η συνταγή “λίγο death, λίγο core, λίγο thrash, λίγο μελωδία (λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου) και όλα αυτά υπό μοντέρνο πρίσμα”, μου αρέσει. Ε, εάν αρέσει και σε εσένα φίλε αναγνώστη, βουρ στον πατσά των The Very End!

478

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.