POOLS OF MERCURY

Το Rockway.gr άγρυπνο και ανικανοποίητο, κυνήγησε στις ερήμους… της Αττικής και κόλλησε τον κιθαρίστα/ τραγουδιστή των Pools of Mercury, Sol, στον τοίχο με τις εξουθενωτικές του ερωτήσεις. Εν όψει support εμφανίσεις τους με τους Sigiriya και επερχόενου παρθενικού ΕΡ…

Καλησπέρα, Sol! Τι νέα από το στρατόπεδο των Pools of Mercury;
Sol: Γεια σου Δημήτρη! Όλα καλά, προβάρουμε και ετοιμάζουμε merch για τα επερχόμενα lives!

Ο ήχος σας πηγάζει από το λεγόμενο desert rock των Kyuss. Γιατί έχει γίνει τέτοια έκρηξη 20 χρόνια μετά και όλοι θέλουν να παίξουν έτσι; Γιατί διαλέξατε εσείς αυτόν τον ήχο; Τι άλλες επιρροές έχετε;
Sol: Γενικά, η παγκόσμια έκρηξη του stoner/doom/κλπ τα τελευταία χρόνια επηρέασε και εμάς στο να φτιάξουμε μια μπάντα πριν 2 χρόνια. Το desert rock πραγματικά, μας εκφράζει σαν χαρακτήρες και μας ταιριάζει γι’ αυτό και το επιλέξαμε, ή μάλλον μας επέλεξε αυτό. Σίγουρα και το γεγονός ότι λατρεύαμε μπάντες όπως Kyuss, Los Natas, 1000mods, Acrimony, Sleep. Γενικά, γουστάρουμε τις μπάντες που έπαιζαν αυτόν τον ήχο αλλά ψυχεδελικά, δηλαδή έγραφαν και αρκετά μεγάλα κομμάτια (δεν τους ενδιέφερε η διάρκεια), είχαν πολλά jam parts με αυτοσχεδιασμούς, χρησιμοποιούσαν πολλά εφέ κλπ. Οι επιρροές μας (εκτός από desert /stoner rock) προέρχονται από το psychedelic rock των 60s και 70s,sludge,doom,grunge,punk…

Μετά τους Planet of Zeus, ήρθατε και εσείς να εξερευνήσετε με το όνομα σας το διάστημα. Πως προέκυψε η επιλογή του;
Sol: (γέλια) Στο όνομα μας το Mercury σημαίνει ‘‘υδράργυρος’’. Το κλέψαμε από τους Kyuss, έτσι ήταν ο αρχικός τίτλος του Welcome to Sky Valley! Με το που ειπώθηκε μας έκατσε αμέσως. 

Όπως αναφέρετε στο Facebook σας, ετοιμάζετε να κυκλοφορήσετε το πρώτο σας EP ”Summertime Dopes”. Πες μας δυο λόγια για αυτό.
Sol: Ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις τον Ιούνιο του ‘13 και τις ολοκληρώσαμε τον Οκτώβριο. Ηχογραφήσαμε τα τύμπανα στο Planet Rec στο Ίλιον, και τα υπόλοιπα στο προβάδικο των Half Gramme of Soma στον Πειραιά. Γενικά και λόγω αφραγκίας, αλλά και λόγω του DIY επιλέξαμε να το κάνουμε έτσι, σε φάση “πάμε και ό,τι βγει”. Ο λόγος που αργεί η κυκλοφορία του, είναι γιατί ο φίλος μας που μας κάνει τη μίξη πνίγεται από άποψη χρόνου, αλλά τώρα σιγά σιγά το περιμένουμε.

Σας είδα πρόσφατα live και διασκέδασα πολύ με τη μουσική σας. Τώρα, θα παίξετε με τους Sigiriya σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με πολύπειρους μουσικούς;
Sol: Σ’ ευχαριστούμε πολύ! Κοίτα τα live με Sigiriya είναι το αποκορύφωμα της μέχρι τώρα πορείας μας. Όχι από άποψη ότι θα γίνουμε γνωστοί και τέτοιες παπάτζες, απλά για εμάς το να μοιραζόμαστε την ίδια σκηνή με μέλη των Acrimony είναι κάτι που θα το λέμε και στα εγγόνια μας στην κυριολεξία! Ανυπομονούμε όσο δεν πάει!
Πιστεύεις ότι κάποτε η ελληνική κοινωνία θα αγκαλιάσει το rock και θα το στηρίξει, έστω και ψυχολογικά, αν όχι οικονομικά;
Μπαα, δεν νομίζω. Το rock πάντα θα βρίσκεται πιο χαμηλά από τα υπόλοιπα είδη. Αν το καλοσκεφτείς, δεν διασκεδάζουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, ειδικά στην Ελλάδα κιόλας.

Ποια είναι τα σχέδια και τα όνειρα των Pools;
Sol: Αρχικά η κυκλοφορία του ΕΡ μας, μετά live-live-live. Θα θέλαμε πολύ να παίξουμε και εκτός Αθήνας, σίγουρα μια περιοδεία θα ήταν το ιδανικό. Και σιγά σιγά να ηχογραφήσουμε το πρώτο full-length όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Ποια album έχεις ακούσει τελευταία που θα έβαζες σε ένα άτυπο Top 5;
Sol: Καινούρια κυκλοφορία έχω καιρό ν’ ακούσω να είμαι ειλικρινής… Θα σου πω τους 4 τελευταίους δίσκους που άκουσα αυτές τις μέρες και θα με συμπληρώσει ο Foum (κιθάρα)! Λοιπόν : The Stooges – self-titled, Queens of the Stone Age – Rated R, Slo-Burn – The Red Ant Album, Social Distortion – self-titled.

Foum: Toner Low – II

Τελειώνοντας, θέλω να μου πεις και εσύ τη θεωρία σου για την εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών.
Sol: Χωρίς πλάκα τώρα, τις προάλλες ήμασταν με τους Sadhus και είχαμε την ίδια συζήτηση! Και ειπώθηκαν πολλά πράγματα, και οι περισσότεροι λέγανε ότι έπεσε σε μαύρη τρύπα! Σε φάση ότι είναι σε παράλληλο σύμπαν (?), δεν κατάλαβα και πολλά εκείνη την ώρα!!!! (πολλά γέλια)

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!’
Sol: Τίποτα εμείς ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και για το ενδιαφέρον! Να’ σαι καλά, τα λέμε στους Sigiriya! Cheers!

151

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.