INFA RIOT: “The Best Of”

Οι Infa Riot είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα της πρώτης γενιάς Αγγλικού punk/oi, ξεκινώντας μάλιστα την (σύντομη) καριέρα τους με 2 κομμάτια στη θρυλική συλλογή “Strength Through Oi!”.

Κυκλοφόρησαν 3 single EP και 2 album (το ένα με το όνομα The Infas) μέχρι την διάλυση τους το και το τελευταίο τους live to 1985, για να ακολουθήσει ένα live album αυτής της συναυλίας 3 χρόνια μετά.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι το προβλεπόμενο reunion που επιβάλλεται για όλη αυτή την σκηνή το οποίο έγινε το 2011. Προσωπικά πιστεύω πως για αυτή την καταιγίδα από παλιά βρετανικά punk γκρουπ που επανεμφανίζονται φταίει η σταδιακή κατάρρευση του NHS, κάπως πρέπει οι παλιοπάνκηδες να βγάλουν λεφτά για τα φάρμακα τους.

Στα της κυκλοφορίας τώρα, το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ; Ναι, είναι γνωστή και ποιοτική μπάντα και τα χιτάκια τους ακόμα παίζονται από πάνκηδες όπου υπάρχουν αρβύλες και μοϊκάνες, αλλά έχουν όλα κι όλα 2 άλμπουμ και 3 σινγκλάκια! Υπάρχει κάποιος λόγος να βγει ένα best of με το 75% της δισκογραφίας τους (τυχαίο ποσοστό, δεν έκατσα να μετρήσω, αλλά είναι κοντά στην πραγματικότητα) αντί απλά να επανακυκλοφορήσουν τα 2 αυτά album στην ολότητα τους; Και καλύτερη συνοχή θα είχανε στο άκουσμα και στην τελική ας βάζανε και τα b-sides από τα 45άρια σαν bonus.

Όπως έχει αυτό το best of είναι μεν μια ωραία συλλογή με κλασσικά πανκ κομμάτια, και όποιος γουστάρει να έχει κάτι από Infa Riot δεν χάνει κάτι να την αγοράσει, εμένα όμως η όλη φάση μου βρωμάει προχειρότητα και ενδεχομένως αρπαχτή.

519

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.