SUPERMOON: “Supermoon”

ALBUM

Είδος: Forest/Psychedelic Rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Δεκεμβρίου 2020 (ψηφιακά)

“Music(k) to play in the dark”.
Όχι δεν αποτελεί άμεση αναφορά στο αριστούργημα των Άγγλων Coil, του εκπληκτικού Σκωτσέζου Drew McDowall, αλλά μια προσπάθεια σκιαγράφησης του μουσικού γίγνεσθαι των δικών μας Supermoon.

Το αρχικό solo project του ιθύνοντα νου Βασίλη Τσιγκρή έχει λάβει “σάρκα και οστά”, και πλέον αποτελεί καλλιτεχνική οντότητα τεσσάρων μουσικών οι οποίοι μοιράζονται από κοινού το ίδιο όραμα και εκφράζουν τις ίδιες ανησυχίες.

Το συγκρότημα “υφαίνει ένα ηχητικό μάνταλο” που καταλήγει σε διάφορες μουσικές αποχρώσεις, και μέσα από οκτώ συνθέσεις προσπαθεί να μας “προσηλυτίσει” επιστρατεύοντας μελωδικές κιθάρες και υπνωτιστικά mantra στο ατμοσφαιρικό forest rock τους.

Η μουσική τους δεν είναι ακραία, οι ταχύτητες δεν είναι εξωπραγματικές και τα φωνητικά δεν είναι βορβορώδη, παρόλα αυτά το ηχητικό αποτέλεσμα είναι “heavy as f@ck”. Διότι ο δίσκος βγάζει συναίσθημα και δημιουργεί βαριές και “σκοτεινές” ατμόσφαιρες, απόρροια της θεματολογίας που εμπνέει την μπάντα και η οποία περιστρέφεται γύρω από την παγκόσμια μυθολογία και την πνευματικότητα.

Από την οικοδέσποινα του δίσκου, μέσω του εναρκτήριου κομματιού, θεότητα των Εσκιμώων Sedna και την μακάβρια ιστορία που την ακολουθεί, μέχρι και τον λαγό που ζει στο φεγγάρι και κρατά το ελιξίριο της αιώνιας ζωής και κλείνει το άλμπουμ, οι Supermoon συνθέτουν μουσική ιδανική για να απεικονίσει και να “ζωντανεύσει” παραστάσεις, η οποία θα μπορούσε να “ντύσει” μέχρι και ταινία του Jim Jarmusch.

Κοινός παρονομαστής όλων των κομματιών που απαρτίζουν τον ομότιτλο δίσκο είναι η ψυχεδέλεια που τα διακατέχει και οι διαφορετικές εκφράσεις και εκφάνσεις της, όπου τα μέλη χρησιμοποιούν για να εκφράσουν πτυχές της προσωπικότητας των ιδίων, αλλά και άλλων συγκροτημάτων από τα οποία αντλούν έμπνευση.

Οι Supermoon καταφέρνουν να συνθέσουν ένα “μουσικό καραβάνι” που λειτουργεί σαν περιοδεύων θίασος ανά τον κόσμο και στα βαγόνια του βρίσκουν θέση οι Sangre de Muerdago, Rotting Christ, Dead Meadow, Zoroaster, Naxatras, BMRC, Lake of Tears, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα φολκλορικό φεστιβάλ, που όμοιό του δεν έχεις ξανακούσει.

Facebook: https://www.facebook.com/supermoongr
Bandcamp: https://supermoongr.bandcamp.com/
You Tube: https://youtu.be/HGA8NbMBuIk

626

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...