BAZOOKA: “Bazooka”

Είσαι εγκλωβισμένος μέσα στην Χ, Ψ πόλη κατακαλόκαιρο! Δεν παίζει να πας διακοπές και έχει αρχίσει το μυαλό σου να παίρνει ανάποδες στροφές από την ζέστη και το κάθε check-in σε απομακρυσμένα από το αστικό κέντρο μέρη που βλέπεις από τους “φίλους” στην οθόνη!

Έχεις σιχαθεί το οξύμωρο να μπορείς να είσαι οπουδήποτε στο φτερό, χωρίς κίνηση στους δρόμους, δίχως στριμωξίδι και σαρδελοποίηση στα μέσα και να μην έχεις πού να πας!

Η λύση είναι μια! Μαζεύεις το παρεάκι σου στην ταράτσα, στον κήπο, στην τελική στην κοντινότερη παραλία που έχει διατηρήσει το υποτυπώδες της αξιοπρέπειάς της και πετάς το δισκάκι των Bazooka να βαράει στο ηχοσύστημα.

Ιδανικό φιξάκι για την άμεση καταπολέμιση της σαπίλας, θα σε κάνει να κουνιέσαι και να χορεύεις μέχρι να τελειώσει και να παίξει και πάλι! Το πρωτόλειο, “κουλό”, πάνκικο γκαράζ των Αθηνο-Βολιοτών Bazooka που παρουσιάζουν στον ομώνυμο δίσκο τους βρίθει από αρρωστιάρικη διάθεση, υπνωτικούς ρυθμούς από τα διπλά τύμπανα, κιθάρες που θα σου φέρουν στο μυαλό τους Stooges και τους Black Angels, ακόμα και τους Velvet Underground, φωνητικά που έχουν μια αλητεία στην χροιά, κάτι σαν να τραγουδάνε σκανδαλιάριδες μπόμπιρες με ανοιγμένα γόνατα και λάσπη στα μούτρα από τις τούμπες με το ποδήλατο που έτρεχαν να ξεφύγουν από τον τύπο που τους κυνηγάει επειδή έπαιρναν μάτι την δικιά του στο μπάνιο (παίρνω ανάσα και συνεχίζω), στίχους που θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι τί στο διάολο έγινε με τον Mr. George, γιατί ένα κορίτσι στην ακτή δεν είναι πάντα ένα ξεσηκωτικό θέαμα, από πού και ως πού γνωρίζονται με τον Zed τον τράγο και άλλα τέτοια καλοκαιρινά ρομάντζα… όλα αυτά πακεταρισμένα σε συνθέσεις που σε συνεπαίρνουν με την απλότητά τους και την χορευτικότατη διάθεσή τους.

Αξιοπρεπέστατο από όλες τις απόψεις, δικαιολογεί απόλυτα το γεγονός ότι έγιναν μέλος της παρέας της Slovenly Recordings, μιας εταιρείας με εκλεκτικό γούστο και προτίμηση στην ψυχασθένεια και την γκαραζιά που παρουσιάζουν οι Bazooka μεταξύ άλλων…

Μια χαρά παλικάρια είναι και μην σε ανησυχεί τίποτα από όλα αυτά! Να σε ανησυχεί μόνο πώς θα μείνει κρύο το ρόφημα της επιλογής σου και το πότε θα ξαναμαζευτεί το παρεάκι για την επανάληψη! Όλα τα άλλα θα βοηθήσουν οι Bazooka να γίνουν πιο εύκολα στην επίλυσή τους!

445