WINTERAGE: “The Inheritance of Beauty”

ALBUM

Είδος: Symphonic Power Metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Ιανουαρίου 2021

A real symphony of steel! Έτσι χαρακτηρίζει η Scarlet Records το “The Inheritance of Beauty”, τη νέα μεταλλική όπερα των Ιταλών Winterage. Η αλήθεια είναι όμως ότι τέτοια μεγαλοπήβολα εγχειρήματα έχουν πολλές δυκολίες και δύσκολα πετυχαίνουν, εκτός άν έχεις ένα Arjen Lucassen ή ένα Tobias Sammet μαζί σου. Είναι όμως το δεύτερο album των Winterage μια αξιόλογη κυκλοφορία;

Για αρχή μπορώ να πω ότι σε όλα τα δευτερεύοντα στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν το album θετικά ή αρνητικά, οι Ιταλοί προσεγγίζουν το άριστα. Το “The Inheritance of Beauty” διαθέτει μια εξαιρετική παραγωγή, οι ενορχηστρώσεις είναι άψογες και η χρήση αληθινής ορχήστρας ανεβάζει πολύ την όλη ακουστική εμπειρία. Τα μέλη της μπάντας έχουν το τεχνικό υπόβαθρο να υποστηρίξουν έναν τόσο απαιτητικό δίσκο και ο βασικός τραγουδιστής Daniele Barbarossa έχει εξαιρετική απόδοση και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις μιας metal όπερας.

Όσον αφορά όμως στις συνθέσεις, μερικά πράγματα “χωλαίνουν” λίγο. Καταρχάς υπάρχει μια ανισορροπία ανάμεσα στη χρήση φωνητικών και των υπόλοιπων όργανων. Σε κάποιες συνθέσεις οι Winterage το παρακάνουν, με αποτέλεσμα τα τραγούδια να κουράζουν. Δεύτερον, ειδικά στα πιο μεγάλα τραγούδια υπάρχουν κάποιες απότομες αλλαγές που θα ξενίσουν τον ακροατή. Ένα άλλο αρνητικό είναι ότι ενώ δείχνουν ότι μπορούν να παίξουν πιο “βαριά”, σε πολλές συνθέσεις περιορίζουν τις κιθάρες και χάνουν σε ένταση, σε σχέση με άλλα power metal συγκροτήματα. Επίσης, παρά τις πολλές ακροάσεις που έκανα στο “The Inheritance of Beauty”, αν εξαιρέσεις τις δύο κομματάρες τα “Of Heroes and Wonders” και “Chain of Heaven”, δεν μπορώ να πω ότι μου έμειναν αρκετά πράγματα.

Οι Winterage είχαν τις καλύτερες προθέσεις να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά καλό, όμως η υπερβολή σε κάποια στοιχεία δεν αποδίδει τόσο πολύ όσο ενδεχομένως να ήθελε το συγκρότημα. Το “The Inheritance of Beauty” όμως δεν είναι κακό δισκάκι και είναι μια καλή εναλλακτική μέχρι το επόμενο Avantasia ή Rhapsody of Fire.

Facebook: https://www.facebook.com/winterage

540

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.