BIOTECH

Οι Biotech είναι ένα μουσικό σχήμα από την Αθήνα, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει 5 demos, ενώ αυτήν την περίοδο ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο.

Στη μουσική των Biotech υπάρχουν αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία, όμορφες μελωδίες από το μπάσο (το οποίο είναι αρκετά μπροστά), στοιχεία πειραματισμού με τα κρουστά, ενώ οι κιθάρες, στο μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών, έχουν συνοδευτικό ρόλο, ή καλύτερα δεν έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πιθανά θα περίμενε κάποιος.

Η δουλειά των Biotech αποπνέει ένα ταξιδιάρικο συναίσθημα, στο οποίο συμβάλλει τα μέγιστα και τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Μαρία Τομπάζου, με τη χαρακτηριστική και αρκετά ζεστή φωνή της, η οποία σε κάποια σημεία μου θύμισε λίγο την Amy Lee των Evanescence.

Μοναδικό αρνητικό σημείο αποτελεί το γεγονός ότι τα κομμάτια κινούνται πάνω κάτω στις ίδιες ταχύτητες, κάτι το οποίο ναι μεν έχει ως αποτέλεσμα να κυλά ομαλά το demo, από την άλλη όμως πιστεύω ότι μια μεγαλύτερη ποικιλία θα κατάφερνε να κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον του ακροατή.

Καρβούνης Δημήτρης

851