COLTSBLOOD: “Into the Unfathomable Abyss”

“Valhalla Awaits”, και η εισαγωγή σε προετοιμάζει για το “κακό” που ακολουθεί…

Ο John McNulty (φωνητικά, μπάσο- ex Conan, ex Black Magician), η Jem (κιθάρα) και ο Jay Plested (drums- Black Magician) είναι οι Coltsblood και παραδίδουν ένα πολύ καλό ντεμπούτο σε sludge doom ρυθμούς.

Το ουσιαστικά πρώτο κομμάτι, “Beneath Black Skies”, είναι ένα άσμα 14ων λεπτών, το οποίο είχε συμπεριληφθεί στο “Beyond the Lake of Madness” demo του 2013. Αργόσυρτο, βρώμικο, αρρωστημένο και σωστό…

Το “Blood” που το διαδέχεται είναι ένα ξέσπασμα δυόμιση περίπου λεπτών, το οποίο οδηγεί στο 12λεπτο “Abyss of Aching Sanity” (και αυτό από το προαναφερθέν demo), στο οποίο συναντώνται τα ίδια χαρακτηριστικά με το “Beneath Black Skies”. Απλό και ουσιαστικό!

“Grievous Molestation” για τη συνέχεια, ένα κομμάτι λιγότερο doom σε σχέση με τα υπόλοιπα, και “Ulfeonar” αμέσως μετά, για έντεκα λεπτά low tempo “βρωμιάς”, που ανεβάζει σε σημεία τόνους αλλά επανέρχεται ξανά στον αργό, λίθινο ρυθμό του.

Κλείσιμο με το “Return to the Lake of Madness”, ένα 8λεπτο instrumental τραγούδι, που αποτελεί ιδανικό επίλογο για μια κυκλοφορία σαν και αυτή.

Την παραγωγή του “Into the Unfathomable Abyss” έχει αναλάβει ο Chris Fielding (Primordial, Electric Wizard, Conan, Napalm Death etc), ενώ το mastering ο James Plotkin (Isis, SunnO))), Khanate etc), οπότε καταλαβαίνετε πως το αποτέλεσμα είναι όσο sludgy φαντάζεστε!

Μια όμορφη πρώτη δουλειά που θα εκτιμηθεί από όσους πίνουν τον καφέ τους doomάτο, με αρκετές δώσεις sludgεΐνης μέσα.

442

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.