MIST OF NIHIL: “Buried Laments” EP

Ακόμα δεν βγήκαν από το αυγό τους (ή αβγό αν είσαι new school), οι Αθηναίοι Mist Of Nihil πέσανε με τα μούτρα στη δουλειά. Φτιάχτηκαν το περασμένο καλοκαίρι και ήδη έχουν να μας δείξουν δείγμα δουλειάς.

Το “Buried Laments” EP αποτελείται από 5 κομμάτια, σε σύνολο 25 λεπτών και δείχνουν πως είναι έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά.

Η εισαγωγή “Near At Hand” με τη ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργεί, ανοίγει όμορφα αυτό το άκρως συμπαθητικό δημιούργημα, που ισορροπεί μεταξύ Doom και Death, με σκληρά και βαθιά φωνητικά. Χωρίς να κουράζουν με μονότονες διαρκείς ιδέες, τα riff εναλλάσσονται περίφημα στα 6-λεπτα κομμάτια τους και σε κερδίζουν από την πρώτη ακρόαση. Σε κάποια σημεία, θα επιθυμούσα πιο ψηλά, σε συχνότητα, φωνητικά, αλλά μην είμαστε και άπληστοι.

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, αν σκεφτεί κανείς πως ακόμα δεν έχουν προλάβει να πειραματιστούν με τον ήχο τους και αναδεικνύει τις ικανότητες των Mist of Nihil. Μου αφήνουν μια γλυκιά γεύση και προσμονή κάτι πιο ολοκληρωμένου!

Στις 13 Απριλίου θα εμφανιστούν στον τελικό του Wacken Metal Battle, στο An Club, του οποίου ο νικητής θα έχει την χαρά να συμμετάσχει στο ομώνυμο διάσημο φεστιβάλ. Μπορείτε εκεί να τους απολαύσετε και ζωντανά.

428

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.