TORTORUM: “Katabasis”

Η προ δύο ετών εμφάνιση των Tortorum στο μουσικό προσκήνιο, έγινε με ένα πολύ καλό album, που άφηνε πολλές υποσχέσεις για το τρίο από τη Νορβηγία.

Εντάξει, η αλήθεια είναι πως δε μπορώ τις ανόητες εν έτει 2014 στιλιστικές επιλογές, με το δρεπάνι του monsieur Θανάτου να κραδαίνεται, αλλά περί ορέξεως (διαβολική) κολοκυθόπιτα.

Η ουσία είναι πως το “Katabasis” όχι μόνο διατηρεί τον πήχη που έβαλε η μπάντα, αλλά τον ξεπερνάει κιόλας, δείχνοντας πως το “λέει” η μισανθρωπική ψυχούλα των Tortorum, που αν και δεν πρωτοτυπούν, φέρνουν μαζί τους έναν (διαβολικό) αέρα φρεσκάδας στις συνθέσεις τους.

Ευτυχώς το black metal που υπηρετεί η μπάντα δε βρίσκει καταφύγια σε old school μονοπάτια, ακολουθώντας περισσότερο τα χνάρια των Behemoth, αν και εννοείται πως αποτίουν και φόρο τιμής και στους Darkthrone.

Μη φοβάστε τυχόν πειραματισμούς. Απλό, καταιγιστικό και ποιοτικό black, με τις κατάλληλες δώσεις σκοταδισμού, δίχως όμως να βασίζεται σε ατμόσφαιρες κτλ. Ξηγημένα πράγματα!

Δεν έχω να πω άλλα… Το “Katabasis” είναι μια πολύ καλή black επιλογή, με τους Tortorum να χτίζουν μεθοδικά ένα αρκετά καλό όνομα για το χώρο.

419

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.