ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Potergeist (09/01/14) Garden4

Μετά από παραδειγματική απροσεξία από μέρους μου, ανακοινώσεις μέσω γνωστού αθλητικού ραδιοσταθμού και με το άγχος να φεύγει, αφού η τσάντα με όλη μου την περιουσία που ξέχασα σε ταξί, γύρισε στην κατοχή μου, βρέθηκα για μια ακόμη Πέμπτη στο Garden4.

Γνωρίζοντας ότι θα γίνει κοσμοπανήγυρη πήγα από νωρίς και κατσικώθηκα στο μπαρ κοντά στη σκηνή για να απολαύσω ένα συγκρότημα που σέβομαι ιδιαιτέρως για τις ζωντανές του εμφανίσεις.

Οι Potergeist (ή Poltergeist όπως συνεχίζουν λάθος πολλοί να τους αναφέρουν και ο Alex το λέει κάθε φορά στην εισαγωγή του) έχουν αποδείξει πως είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές εν Ελλάδι μπάντες του rock/metal χώρου.

Το πείραμα του Unplugged, που εν συντομία είχε προηγηθεί και στο Εν Λευκώ πριν λίγους μήνες, ήρθε ξανά πολύ δουλεμένο και εξαιρετικά σωστά μεταφερμένο με τις ακουστικές κιθάρες.

Ο Alex ακόμα και περιορισμένος στο τετραγωνικό του μέτρο αφού τον είχαν περικυκλώσει με τις ακουστικές τους κιθάρες ο Νίκος και ο Statal, έχοντας πλάτη το ρυθμικό μέρος, αποτελούμενο από Pluto και Τόλη, έδειξε και πάλι πως είναι ένας από τους πιο εκφραστικούς performer της σκηνής.

Παίζοντας κομμάτια και από τα τρία τους album, με βαρύτητα βεβαίως, στο προσφάτως σε κυκλοφορία “Swampires” και μοναδικές στιγμές (προσωπική άποψη πάντα) τα “Loves Martyr”, “Rivers And Oceans”, αλλά και την όμορφη διασκευή του “Smokestack Lightning” του σημαντικού bluesman Howlin’ Wolf.

O ήχος όμορφος, χωρίς προβλήματα ακόμα και σε εμάς που βρισκόμασταν κοντά στα ηχεία.

Να ευχαριστήσω και πάλι, όλους για το ενδιαφέρον τους για την προσυναυλιακή μου περιπέτεια, το crew του μαγαζιού που μας περιποιήθηκε άψογα και πάλι εμένα και την όμορφη συνοδό μου, η οποία με βοηθάει πολύ με την κριτικό και περιγραφικό της πνεύμα κάθε Πέμπτη.

Ελπίζω να πατούσα σωστά το κόκκινο κουμπάκι της φωτομηχανής που μου ανατέθηκε από τον τεχνικό προϊστάμενο, Μάριο και να ευχαριστήσω και πάλι την Αναστασία Παπαδάκη για την φωτογραφική της υποστήριξη!

Πιείτε μας το αίμα, βαλτοκόλακες!

Κότση, Τσιακόπουλε πάμε γερά!

Potergeist setlist
Swampire
Southern crown
The Next Man
Forgiven
Ride On
Voodoo Mama-Rider
Loves Martyr
Smokestack Lightning (Howling Wolf cover)
King’s Army
Rivers And Oceans
Hope

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό

424

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.