ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: A.C.W.P.R.B. (Acoustic Covers When Punk Rock Bothers) (26/12/13) Garden4

Βρεγμένα πόδια, σκισμένες σόλες, στάση για αλλαγή και βουρ για το Unplugged. Η Πέμπτη αυτή, έχει γίνει μια όμορφη συνήθεια και φαίνεται πως σιγά σιγά κερδίζει και την εμπιστοσύνη του θεατή.

Φτάσαμε εκεί με τον συνάδελφο Νίκο Ρόκα και μας υποδέχτηκε στην είσοδο η “βιτρίνα” της Trailblazer Records, Jim Kotsis με μια σακούλα με δωράκια (Μερσί, Αντί-άγιε Βασίλη) και με τη φωτογράφο του σήριαλ, Αναστασία Παπαδάκη.

Με χαρά είδαμε κόσμο πολύ να έχει γεμίσει το μαγαζί και να περιμένει πως και πως την έναρξη της βραδιάς.

Χωρίς να έχουμε δει ή ακούσει τι έκαναν τα παλικάρια αυτά, πιάσαμε θέση καλή κοντά στη σκηνή του Garden4 και είδαμε 4 τύπους να πηγαίνουν κοντά στα μικρόφωνα. Η απουσία τυμπάνων μας έκανε να απορήσουμε, αλλά με την έναρξη του “Can’t Stand Losing” των Police, αντιληφθήκαμε πως έχουν αντικατασταθεί με ένα Beatboxer.

Περίφημος ήχος και άψογο δέσιμο μεταξύ των μελών, με το κοντραμπάσο να κλέβει την παράσταση, έπαιξαν διασκευές από Nirvana, Beatles, Pixies, NOFX και Sublime και αν εξαιρέσεις την χλιαρή εκτέλεση του “Anthem part 2” των Blink 182 (κατά το ποίο εμφανίστηκε και μια φυσαρμόνικα, στηριγμένη στους ώμους του κιθαρίστα), νομίζω πως ήταν ότι καταλληλότερο για την χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Ο καλλίφωνος και συμπαθέστατος τραγουδιστής προλογίζοντας το “Never There” των πανέμορφων Cake εμφάνισε μια καραμούζα και τα χαμόγελα πλήθυναν μεμιάς. Τη θέση της φυσαρμόνικας πήρε για λίγο ένα kazoo για μια όμορφη εκτέλεση του “Nantes” των Beirut, η καραμούζα πηγαινοερχόταν μαζί με τον φίλο τους Κρητικό, που αποτέλεσε τελικά το πέμπτο μέλος του σχήματος.

Όμορφη βραδιά και ίσως, το καλύτερο ως τώρα πείραμα!

Ένα χριστουγεννιάτικο medley μας έφερε πιο κοντά στην εορταστική θαλπωρή και μας άφησε να βγούμε από το Garden 4 με ένα τεράστιο χαμόγελο!

Χρόνια καλά και μουσικά σε όλους!

A.C.W.P.R.B. setlist
Police-cant stand losing
The Skints (Pharcyde cover)- passing me by
The Flatliners- This respirator
Nirvana-lithium
Blink 182- Anthem part 2
Against me!- white crosses
Cake-never there
Beatles-Help
Beirut- Nantes
Fat Freddy’s Drop- Flashback
Rx Bandits- Overcome
Sublime- Waiting for my Ruca
NOFX-Lazy
The Flatliners- Count your bruises
Bad Religion- Skyscraper
Pixies- Hey
Radiohead- 15 step
Pendulum- Propane Nightmares
Sublime- Don’t push
Sublime- DJs
Christmas medley: white christmas/Rudolph the red-nosed reindeer/rocking around the christmas tree

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό

421

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.