PENTAGRAM: live τον Οκτώβριο στην Αθήνα

TRAILBLAZER RECORDS proudly presents:

PENTAGRAM Live in Athens, Greece.
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
Support acts: DREAMLONGDEAD και AUTOMATON.

Οι PENTAGRAM δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι οι πρωτοπόροι του Doom ιδιώματος, τα τραγούδια τους έχουν γράψει ιστορία και περιοδεύουν ανά τον κόσμο για πάνω από 3 δεκαετίες. Έχουν επηρεάσει τα περισσότερα σχήματα του doom ήχου και χαίρουν σεβασμού από την πλειονότητα των heavy metal μουσικών.

Το φθινόπωρο του 1971, ο Bobby Liebling και Geof O’Keefe αποφάσισαν να αφήσουν τις προηγούμενες μπάντες τους (Shades of Darkness και Space Meat, αντίστοιχα) για να σχηματίσουν μια νέα, στην οποία θα αντικατοπτριζόταν το ενδιαφέρον τους στις τότε αναδυόμενες δυνάμεις του metal, όπως οι UFO, Uriah Heep και ο Sir Lord Baltimore. Μετά από πρόταση του Liebling, η μπάντα ονομάστηκε Pentagram. Παρόλο που το όνομα αυτό άλλαξε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 1971 και του 1972 (Virgin Death, Macabre και Wicked Angel), επέστρεψαν, μόνιμα πλέον, στην αρχική τους επιλογή.

Μετά από πολλά demos και έντονη παρουσία στην underground σκηνή της δεκαετίας, το 1976, μετά από πολλά εσωτερικά προβλήματα φτάνουν στην διάλυση.  Το 1985 επανενώνονται και κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με τον τίτλο “Pentagram” (ή “Relentless” όπως ονομάστηκε κατά την επανακυκλοφορία της από την Peaceville). Μετά από 6 συνολικά album, στο διάστημα από τότε μέχρι και το 2004, oι PENTAGRAM κυκλοφορούν το 7ο full length album τους, με τίτλο “Last Rites”, τον Μάρτιο του 2011, ένα μήνα περίπου πρίν την πρώτη εμφάνιση τους στην Ελλάδα.

Στην πάροδο των ετών, μοναδικό σταθερό μέλος του group αποτέλεσε ο  τραγουδιστής Bobby Liebling. Από το συνεχώς μεταβαλλόμενο line-up της μπάντας έχουν περάσει πολλοί σεβαστοί μουσικοί της doom –και μη- metal σκηνής, ανάμεσα στους οποίους, μετέπειτα μέλη σχημάτων όπως οι Raven, The Obsessed, Place of Skulls, Internal Void, Spirit Caravan, μεταξύ πολλών άλλων.

Κάτι παραπάνω από δύο χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην χώρα μας, οι θρυλικοί PENTAGRAM θα εμφανιστούν για δεύτερη φορά στη σκηνή του ΑΝ Club στα Εξάρχεια, την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου του 2013.

Μην τους χάσετε.

DREAMLONGDEAD
Όπως οι ίδιοι μας λένε, αποτελούν το soundtrack μιας γυρισμένης σε super-8, ασπρόμαυρης ταινίας, με ζόμπι, του George Romero, με θέμα έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο όπου έχουν επιβιώσει μόνο κανίβαλοι και junkies. Οι DREAMLONGDEAD είναι η διαθήκη για έναν πλανήτη που ρήμαξαν οι Μεγάλοι Παλαιοί και τον ανακτούν στα αποτρόπαια νύχια και πλοκάμια τους.
Παίζουν πρωτόγονο μονολιθικό death/ doom/ punk/ metal στην παράδοση των Hellhammer, Celtic Frost, Autopsy, Winter, Amebix, Darkthrone, Nihilist, Entombed και Grave. Ρίγος και απόγνωση.

Ζωντανές (και απέθαντες) εμφανίσεις έχουν ήδη λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012 ηχογράφησαν την πρώτη τους

δισκογραφική δουλειά, της οποίας η βδελυρή και σάπια ύπαρξη προσβάλλει πλέον αυτόν τον καταδικασμένο κόσμο.

Oι Αθηναίοι DREAMLONGDEAD θα προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο το έδαφος πριν τους Pentagram.

AUTOMATON
Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2011. Η μουσική τους περιέχει doom/ psychedelic drone ήχους, με stoner και heavy metal επιρροές. H πρώτη τους live εμφάνιση έλαβε χώρα το Μάιο του 2012 και έκτοτε συμμετέχουν ενεργά στην underground σκηνή της Αθήνας.
Την άνοιξη του 2013 ηχογράφησαν στο MOTHStudio την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, ένα ΕΡ διάρκειας 30 λεπτών, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη του 2013.

Πόρτες: 20.45
Έναρξη: 21.15
Τιμή εισιτηρίου: 20€ (προπώληση, ταμείο).
Εισιτήρια θα πωλούνται στο Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια, Αθήνα) και την No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Εξάρχεια, Αθήνα) και online στο ticketpro.gr από τις 6 Σεπτεμβρίου.

Facebook event page: https://www.facebook.com/events/185513144953935/194165207422062

Links:
www.trailblazerrecords.com
www.facebook.com/trailblazerrecords
www.facebook.com/pentagramusa
www.facebook.com/Dreamlongdead
www.facebook.com/Automaton.Athens
www.anclub.gr

167