KIND: “Mental Nudge”

ALBUM

Είδος: Heavy Rock
Εταιρεία: Ripple Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Σεπτεμβρίου 2020

Τέσσερα χρόνια μετά το “Rocket Science” (review), η τετράδα από τη Βοστώνη επιστρέφει με το δεύτερο της album, “Mental Nudge”, και επιστρέφει δυναμικά.

Μετά την καταστροφική προσεδάφιση τους στο εξώφυλλο του προηγούμενου album, οι Kind αυτή τη φορά προσπαθούν να ερεθίσουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα με το ψυχεδελικά όμορφο heavy rock τους.
Ο τυμπανιστής Matt Couto (ex-Elder), ο κιθαρίστας Daryl Shepard (ex-Black Pyramid), ο μπασίστας Tom Corino (Rozamov) και ο τραγουδιστής Craig Riggs (Roadsaw, και πρόσφατα drummer των Sasquatch) έχοντας πλέον λιγότερες μουσικές υποχρεώσεις, αποφάσισαν να επικεντρωθούν στους Kind και το αποτέλεσμα αποδεικνύει την αφοσίωση που έδειξαν στην μπάντα ετούτη τη φορά.

Η ψυχεδέλεια έχει χωθεί πιο βαθιά στο DNA τους και η “ριγμένη σε πηγάδι” φωνή του Riggs, τελικά ενισχύει την απόλαυση της ακρόασης. Η ηχητική τους συγγένεια με τους Black Pyramid είναι απολύτως λογική, αλλά η σχέση τους με τους Wo Fat έχει ατονήσει και τη θέση της έχει πάρει μια νέασ σχέση με τους τεράστιους Karma To Burn.

Όμως, όλα έχουν γίνει προσεκτικά και στο “Mental Nudge”, οι Kind έχουν βγάλει τον δικό τους μουσικό χαρακτήρα και πλέον μπορούν επισήμως να αναγνωριστούν σαν μια ξεχωριστή οντότητα στον μικρόκοσμο του heavy rock.

Πιο όμορφα δομημένες συνθέσεις, με πολύ καλύτερη ενορχήστρωση, σωστά ακουστικά επίπεδα μεταξύ των οργάνων, συμπαγέστερη χημεία μεταξύ των μελών και παραγωγή που εγκαθιδρύει την ψυχεδέλεια σαν πρώτη ύλη της μουσικής τους.

Η κιθάρα, πιο ελεύθερη από ποτέ, ακροβατεί μεταξύ διαστήματος και γήινης ατμόσφαιρας, έχοντας ένα στιβαρό rhythm session πάνω στο οποίο μπορεί να σταθεί αγέρωχη. Ο δε, Riggs παρουσιάζει αρκετές διαφορετικές πτυχές των φωνητικών δυνατοτήτων του και ίσως, είναι από τις καλύτερες δουλειές του.

Για να καταλάβετε την εξέλιξη της μπάντας από το ντεμπούτο ως το παρόν, θα γράψω το εξής: “Αν το “Rocket Science” ήταν απλά ένα ευχάριστο roadtrip ως την Εύβοια, το “Mental Nudge” είναι το γαμήλιο ταξίδι στο Μπαλί που θα θυμάσαι για πάντα”.

Facebook: https://www.facebook.com/KINDtheband
Instagram: https://www.instagram.com/therockbandkind/
Bandcamp: https://ripplemusic.bandcamp.com/album/mental-nudge
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7MaB4WSEq9T88IBd0pn1kK

1048

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.