KISS: “Sonic Boom”

H παραφιλολογία και οι μεγάλεπήβολες δηλώσεις των μελών του συγκροτήματος για το νέο άλμπουμ των KISS μας κέντρισαν το ενδιαφέρον ώστε να δούμε και να ακούσουμε τελικά αν αξίζουν πραγματικά τα νέα τραγούδια της μπάντας.

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι οι θρυλικοί γερόλυκοι του Αμερικάνικου rock n’ roll τα κατάφεραν και κυκλοφόρησαν ένα υπέροχο άλμπουμ χωρίς ψεγάδια και χωρίς τις βαρετές μελωδίες του παρελθόντος. Έντεκα χρόνια μετά οι KISS επέστρεψαν με καταπληκτικά τραγούδια γεμάτα ενέργεια και φρεσκάδα λες και πρόκειτα για μπάντα εικοσάρηδων. Δεν ξέρουμε ποιο τραγούδι να ξεχωρίσουμε μιας τόσο τα φανταστικά “Modern Day Delilah”, “Russian Roulete” και “Never Enough” που ανοίγουν το “Sonic Boom” όσο και τα “When Lighting Strikes”(τραγουδά ο κιθαρίστας Tommy Thayer) και “Say Yeah” που κλείνουν το άλμπουμ φανερώνουν την θετική ενέργεια του γκρουπ. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και ο Eric Singer που εκτός από τα άψογα τύμπανα που παίζει αποδεικνύει και πόσο καλός τραγουδιστής είναι στο πανέμορφο “All For the Glory”.

Δεν μιλάμε ότι το δίδυμο Stanley-Simmons θα ζει αιώνια στις καρδιές μας και βρίσκεται σε τρομερά κέφια αφού επιμένουν να αποδεικνύουν ότι οι KISS είναι πλέον συνώνυμο του rock n’ roll party και της απόλυτης ροκ διασκέδασης ενώ και ο κιθαρίστας Tommy Thayer (πρώην Black n’ Blue) τα πάει περίφημα στα κιθαριστικά του καθήκοντα και βοηθάει σημαντικά στη party διάθεση του γκρουπ.

Επίσης το “Sonic Boom” κυκλοφορεί μαζί με ένα best-of παλαιότερων κυκλοφοριών της μπάντας όπου 15 κλασικά κομμάτια επανεκτελούνται ενώ συνοδεύεται και από ένα dvd με έξι τραγούδια από μία συναυλία τους στην Αργεντινή. Απλά παραμένουν oι κορυφαίοι του είδους…


442