MADINA LAKE: “World War III”

Οι Madina Lake είναι ακριβώς αυτό που μισεί ένας μέσος μεταλλάς με έφεση στο “true”, στα σπαθιά και στα δερμάτινα. Το κουαρτέτο από την Αμερική, ανήκει σε αυτήν την τεράστια κάστα (σχετικά) νέων σχημάτων που συγχέουν το alternative rock με το post hardcore, μέσω μιας electro αισθητικής. Βγάλατε σπυριά; Σταματήστε να διαβάζετε λοιπόν!

Διότι το World War III είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος, ο οποίος δυστυχώς θα βρει πολύ μικρή απήχηση στην Ελλάδα, καθώς το κοινό που ασχολείται με τέτοιου είδους μπάντες είναι πολύ μικρό. Πάντως δεν είναι τυχαίο το ότι οι Madina Lake είχαν κερδίσει βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου από το Kerrang το 2007! Με το φετινό τους album, κλείνει και η τριλογία που ξεκίνησε με το “From Them, Through Us, To You”, τέσσερα περίπου χρόνια πριν, κάτι που δείχνει πως οι επιρροές από Coheed & Cambria δεν είναι μονάχα μουσικές. Επίσης, στο κομμάτι Imagineer, την παραγωγή την έχει αναλάβει ο Billy Corgan (καθόλου τυχαίο και αυτό). Δώδεκα τραγούδια λοιπόν (μικρής διάρκειας τα περισσότερα) γεμάτο μελωδίες και καλές ιδέες που αξίζουν την προσοχή των fan του είδους, όπως φυσικά και όσων δεν ακούνε μουσική με βάση την ταμπέλα, αλλά την ουσία. Μπράβο παιδιά!


437

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.