PERFECT FAITH: “Critical Diversity”

ALBUM

Είδος: Alternative rock
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Οκτωβρίου 2021

“Δημήτρη, κλείνεις 10 χρόνια στο Rockway σε λίγους μήνες, μήπως να αρχίσεις λίγο διαφορετικά αυτό το άρθρο;” είπε μια φωνή μέσα μου. “Άει χάσου” μου ήρθε να πω, αλλά τελικά πάτησα play στο video clip των Perfect Faith για το κομμάτι “Virus of Love”.

Τέσσερα άνετα τυπάκια λοιπόν, οι Perfect Faith και συλλέγουν εμπειρίες από διάφορα alternative rock λημέρια που έχουν αποτέλεσμα ένα φοβερά οικείο ήχο. Η παραγωγή είναι υψηλού επιπέδου και έξυπνες ιδέες που κουβαλούν όμορφη γκρούβα, αποτελούν το “Critical Diversity”.
Η φωνή του Γιώργου Κοντογεώργου (και κιθαριστής επίσης) είναι καθώς πρέπει, με αρκετά καλή προφορά και άρθρωση που δεν προδίδει κατ’ ανάγκη την καταγωγή του, ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνω για το εξαιρετικό μπάσο του Τάσου Κακογιάννη. Ο τυμπανιστής Νίκος Τσιμπίνος και ο κιθαρίστας Κίμων Γκόγκας συμπληρώνουν το παζλ των Perfect Faith που μου έφεραν στο νου αρκετές στιγμές της καριέρας του Mark Lanegan (π.χ. στο εναρκτήριο “Once Upon a Time We Were Kids”), των Pearl Jam (ας πούμε στο “The Show of Justice”), των Wallflowers (του υιού Dylan, Jakob) μέχρι και των Magrugada (άκου “Waves of Trials”).

Μία ώρα μουσικής που σε ταξιδεύει, που έχει τις απαραίτητες εναλλαγές ρυθμών και εντάσεις για να μη σε κάνει να βαριέσαι, ενορχηστρωμένης σωστά (τουλάχιστον για τα ερασιτεχνικά μου αυτιά), ένα εξώφυλλο που μυρίζει νοσταλγία, από μια μπάντα που γνωρίζει από που ήρθε, που πάει και τι ζητάει από τον ακροατή.
Το άκουσα ,χωρίς να το μετανιώσω, σε πολλές επαναλήψεις και το ακούω και πάλι τώρα που γράφω, νομίζοντας πως είναι η πρώτη φορά. Σαν έναν παλιόφιλο από το χωρίο, δεν τον ξέρεις, που αν και έρχεται κάθε καλοκαίρι στα μέρη μου, φέτος πάλι νιώθω ότι τον γνώρισα πρώτη φορά.
Βλέπω λοιπόν, πως είναι το τρίτο album τους το “Critical Diversity” και σκέφτομαι πως πρέπει να επισκεφτώ κάποια σελίδα να ακούσω και τα προηγούμενα τους.

Ένα διαμάντι τριγυρνά στους ελληνικούς δρόμους. Σε εκείνους τους δρόμους που κανείς δεν περιμένει να δει κάτι να γυαλίζει. Τέλεια πίστη θα έχω σε εσάς από δω και πέρα.

OFFICIAL PAGE: https://perfect-faith.com/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Perfectfaiththeband
FACEBOOK: https://www.facebook.com/perfectfaith
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/theperfectfaith/
SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/26H6xm7Cxlkk0p21btmOAp
BANDCAMP: https://perfectfaith.bandcamp.com/
TWITTER: https://twitter.com/perfect_faith_

775

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.