IMMORTAL GUARDIAN: "Age Of Revolution"

Σίγουρα αρκετοί από εμάς έχουμε αναρωτηθεί πως θα ακουγόταν το μελλοντικό heavy metal. Την απάντηση στην απορία μας αυτή έρχονται να τη δώσουν οι Immortal Guardian με το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Age Of Revolution’”.

Οι Immortal Guardian δημιουργήθηκαν όταν οι Carlos Zema (ex-Outworld) και Gabriel Guardian ένωσαν τις δυνάμεις τους. Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δυο E.P’s τα “Revolution Part I’’ και “Super Metal: Edition Z’’ και έχοντας στο πλευρό τους, τούς Thad Stevens στο μπάσο και Cody Gilliard στα τύμπανα, έβαλαν μπροστά για το πρώτο full length άλμπουμ τους.

Το άλμπουμ διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία ενός prog/power δίσκου, δηλαδή ταχύτητα, τεχνική και τη μοναδική φωνή του Carlos Zema. Βάλε και τη χρήση ολίγων death φωνητικών και έτοιμο το άλμπουμ.

Το άλμπουμ ξεκινά με το instrumental “Excitare’’ και συνεχίζει με το “Zephon’’, ένα δυνατό κομμάτι, όπου έχουμε μια πρώτη επαφή με τα death φωνητικά. Γρήγορο, τεχνικό, συμφωνικό metal με πιασάρικο ρεφρέν. Στο ίδιο μήκος κύματος και το “Aeolian’’,απαρτίζουν μια δυνατή δυάδα για αρχή. Στα επόμενα δυο κομμάτια, επανέρχονται τα death φωνητικά, όπως και οι εναλλαγές τεχνικού και συμφωνικού metal.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το “State Of Emergency’’,με τα high-pitched φωνητικά που θυμίζουν Tim “The Ripper’’ Owens. Στα highlight του δίσκου και η μπαλάντα “The Fall’’, μια μελωδική σύνθεση. Το άλμπουμ κλείνει το mid-tempo κομμάτι “Awake’’ και το ταξίδι στο “Super Metal’’ των Immortal Guardian φτάνει στο τέλος του.

Οι λάτρεις του symphonic/prog/power θα το αγκαλιάσουν. Επίσης και οι λάτρεις των video games. Ίσως το soundtrack του μέλλοντος.

869

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.