FORCES OF HADES FESTIVAL 2018 (21/9/2018) BUMS

Το παρθενικό Forces Of Hades Festival πέρασε και μας άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις. Η προσπάθεια των μελών των Boneyard στέφθηκε με επιτυχία παρά τις αντιξοότητες, και έφερε εις πέρας την ομαλή τέλεση του φεστιβάλ.

Με δύο ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, δεν πτοήθηκε κανένας, αλλά αντιθέτως έμεινε και χρόνος για να παίξουν οι υπόλοιπες μπάντες λίγο παραπάνω.

Ξεκίνημα λοιπόν με τους κρητικούς Chthonic Rites. Τίμιο Black Metal βασισμένο στις ρίζες του παρελθόντος και σε συγκροτήματα όπως Mayhem, Dark Funeral, Immortal, Dimmu Borgir κλπ. Παρουσίασαν υλικό από την demo κασέτα τους, φάνηκαν άνετοι στην σκηνή και δημιούργησαν μία ωραία ατμόσφαιρα ως εναρκτήριο λάκτισμα του φεστιβάλ.

Η συνέχεια ανήκε στους πιτσιρικάδες από την Θεσσαλονίκη, Vicious Knights. Χαμηλών τόνων άτομα κάτω από το σανίδι, αλλά ακραίων πάνω στο stage. Ένα EP στην κατοχή τους (“Malevolent Spirits”), το οποίο το είχαν στις αποσκευές τους και μας το χάρισαν απλόχερα. Thrash-Death υλικό σε πρώιμους ήχους από Sodom, Destruction, Kreator με πολύ καλή απόδοση και αρκετή ενέργεια. Φάνηκαν λίγο αγχωμένοι, αλλά δεν μας ενόχλησε καθόλου!

Boneyard για την συνέχεια, και ουσιαστικά μιλάμε και για τους διοργανωτές της φάσης. Αγχωμένοι για την διοργάνωση και όχι για την εμφάνισή τους, με το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται με την πτώση και το σπάσιμο των κλειδιών της Flying V του πρώτου τους κιθαρίστα. Απτόητοι! Άψογη εμφάνιση με  ακραίο Thrash and Roll, με ατελείωτο headbanging και εξαγνισμός όποιας κακοδαιμονίας είχε βάλει στο μάτι την διοργάνωση.

Next one, από την Γερμανία, οι “ξανθόψηλοι” Speedwhore. Με πλήρη δισκογραφία, από Single, EP, Demo και μια ολοκληρωμένη δουλειά, ανέβηκαν στο stage. Χωρίς άγχος και οποιοδήποτε είδους τρακ, ανέβηκαν, χτύπησαν, κατέβηκαν. Speed-Thrash Metal απλά, λιτά και με επαγγελματικό τρόπο. Αψεγάδιαστοι!

Το καλύτερο όμως έμεινε για το τέλος και για την παρουσίαση του δεύτερου δίσκου των Nightbreed. Με αλλαγές στην σύνθεσή τους, εξοπλίστηκαν και εξαπέλυσαν τα κομμάτια του “Beyond Inferno”. Δεν έμειναν μόνο εκεί όμως, καθώς τάχθηκαν με πλήρες set, έπαιξαν και κομμάτια από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο τους, αλλά την καταστροφή την έφεραν διασκευάζοντας το “Take This Torch” των Razor. Τίμιο Thrash, που δεν το συναντάς εύκολα στις μέρες μας.

Άκρως θετικές οι εντυπώσεις για το Forces Of Hades Festival και μάλιστα με πάρα πολύ σωστό stage management, χωρίς καθυστερήσεις και με ακαριαία βοήθεια στα όποια ευτράπελα δημιουργήθηκαν. Θέματα με τον ήχο υπήρχαν, κάτι που μου φαίνεται λογικό στο χώρο που έλαβε μέρος η εκδήλωση, αλλά για το παρθενικό της υπόθεσης δεν ενόχλησε.

Άντε και του χρόνου πάλι για το δεύτερο!

467

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.