ARTILLERY: “Penalty By Perception”

Οι δανοί γεροthrashers Artillery επιστρέφουν στο τακτικό δισκογραφικό ραντεβού τους, τουλάχιστον από τότε που επανασυνδέθηκαν το 2009, με το νέο τους “Penalty By Perception”, μην έχοντας παρεκκλίνει από το μονοπάτι που ακολουθούν, πιστοί στο γρήγορο metal που εκπροσωπούσαν ανέκαθεν.

Καλό, κηροζηνάτο και επιthrashομένο power metal, με τεχνικά riffs από τους αδελφούς Morten και Michael Stutze (κιθάρες), καθαρά, υψίφωνα φωνητικά από τον Michael Bastholm Dahl, ο οποίος διαθέτει μια πολύ καλή φωνή (η χροιά του θυμίζει αρκετά αυτή του φίλου Soren Adamsen των “δικών” μας θεσσαλονικέων Crystal Tears – α ρε κοντοπίθαρε! -, ο οποίος έχει τραγουδήσει σε δυο LPs των Artillery στο πρόσφατο παρελθόν), σε up tempo ρυθμούς από ένα εξαιρετικό δίδυμο (Peter Thorslund και Josua Madsen, σε μπάσο και drums).

Αρκετές οι καλές στιγμές στο δίσκο, όπως το επικό “Deity Machine”, το “Live By The Scythe” (με το όμορφο solo του), το “Sin Of Innocence”, το ξυραφιασμένο ομώνυμο, το Annihilatorικό “Rites Of War”, το Overkillικό “Cosmic Brain” όπως επίσης και η Testamentική, piano based (ζντόινγκ!) μπαλάντα “When The Magic Is Gone” και το βιρτουοζικό (φοβερή κιθαριστική δουλειά) “Welcome To The Mind Factory”.

Γενικά πρόκειται για αξιόλογο δίσκο αν και γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχουν πολλά catchy σημεία. Ναι, είναι γρήγορο και σε “τσιτώνει”, είναι πολύ δυνατό και ο ήχος του τσακίζει. Αλλά μερικά sing along σημεία, ειδικά με έναν τόσο καλό τραγουδιστή, νομίζω ότι θα έδιναν άλλο αέρα στις συνθέσεις. Βάλτε κάνα μελωδικό ρεφρέν ρε παιδιά, δεν θα σας κόψουμε και την καλημέρα.

Το υλικό του “Penalty By Perception” είναι σαφές. Αν σου αρέσει το καλοπαιγμένο, κοφτό αμερικανικό thrash, το album των Artillery θα σου χαρίσει μια άνετη, ευχάριστη ακρόαση. Δεν είναι κάτι που δεν έχεις ξανακούσει, ούτε κάτι τόσο τρομερό που θα σε συγκλονίσει. Αξιόλογος δίσκος, χωρίς εμφανείς αδυναμίες, με κυριότερο ατού του το εξαιρετικό του riffing. Η πιο πρόσφατη νοητική παραπομπή είναι το νέο album των επίσης δικών μας Memorain. Αν σου άρεσε η δουλειά τους, δεν νομίζω να σε χαλάσουν οι Artillery. Δοκιμάζεις και γνωμοδοτείς ως εαυτός εσύ.

951

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.