TWINSPIRITS

Ο Daniel είναι ένας άνθρωπος, με αληθινή πανεπιστημιακή μουσική κατάρτιση και με αρκετά χρόνια στο χώρο της μουσικής σκηνής. Θα μπορούσε άνετα να γίνει ένας πολύ καλός συγγραφέας του φανταστικού διηγήματος, παρόλα αυτά, διάλεξε να εκφράσει τη δυ­να­μι­κή του μυαλού του, μέσω της μουσικής και μέσω της μπάντας του, με το μυθιστορηματικό όνομα Twinspirits και με το τρίτο τους άλμπουμ “Legacy”. Για το αν θα κατακτήσει τη κορυφή, όπως μας λέει κι ο ίδιος… ο χρόνος θα δείξει!

Γεια σου Daniel! Πριν σε ρωτήσω οτιδήποτε για το “Legacy”, απάντησε μου, προς τι αυτή η εμμονή με τα όνειρα;
Γεια σου Μιχάλη! Λοιπόν, δε θα έλεγα πως είναι στ’ αλήθεια μια εμμονή, απλά ένα ωραίο concept, το οποίο και χρησιμοποίησα ως θεματολογία για το τελευταίο μας άλμπουμ, καθώς πάντα ήμουν περίεργος στο πως λειτουργεί το υποσυνείδητο σε συνεργασία με τους μηχανισμούς του ανθρωπινού εγκεφάλου!

Twinspirits

Αλήθεια, έχεις δει τη ταινία “Inception”; Μου θύμισε α­πί­στευ­τα το “Genius Rock Opera” (σ.σ. προσωπικό του project) και μαθαίνοντας μά­λι­στα το πώς δημιουργήθηκε η ιδέα γι’ αυτό, δε μπορώ παρά να σε ρωτήσω.. πως το σκέ­φτη­κες;!!! Πιστεύεις πως τα ό­νει­ρα είναι κάτι πε­ρισ­σό­τε­ρο, από αυτό που πι­στεύουμε;
Ναι, την είδα τη ταινία και ήταν πολύ καλή μάλιστα! Κάποιες ιδέες βέβαια, τις είχα αναπτύξει για τη “Rock Opera..” δέκα χρόνια πριν!! (πονηρό γέλιο!) Η ιδέα μου ήρθε.. από μια μικρή λεπτομέρεια. Τον συνεχή ήχο, ενός παλιού μη­χα­νι­κού ρολογιού (!!) Σκέφτηκα πως το συνεχές ρυθμικό “κλικ” του ρολογιού, ίσως να ήταν ένας μυστικός κωδικός, που σε οδηγεί σε μια παράλληλη διάσταση! (σ.σ. μεγάλε και νόμιζα ότι εγώ έχω φαντασία! Πάντως.. καλή σκέψη..!) Από εκεί και πέρα άρχισα να δημιουργώ τη “Dream’s Factory Dimension” και το πρωταγωνιστικό ρόλο του “Genius”, σε αυτήν, αλλά και των “Twinspirits”! Παράξενη ιστορία πράγματι, μα αυτό παρήγαγε το μυαλό μου τότε! (γέλια)

Οκ, ας μιλήσουμε τώρα για τους Twinspirits. Δώσε μας κάποιες πληροφορίες για τη μπάντα και για το δικό σου μουσικό παρελθόν.
Ξεκίνησα το πιάνο στην ηλικία τον 6, μαθαίνοντας αρμονία και μουσική θεωρία ενώ στην εφηβεία μου, σχεδόν 10 χρόνια μετά, ήρθα από μόνος μου σε επαφή με τη κιθάρα, φτάνοντας στο σημείο να κερδίσω το τίτλο του καλύτερου κιθαρίστα στην Ιταλία μέσω κάποιου διαγωνισμού και μαζί με το τίτλο, ένα εισιτήριο για το GIT (Guitar Institute of Technology) του Los Angeles! Εκεί έμαθα πολλά από τους καλύτερους, μελετώντας επίσης μπάσο, ντραμς και δημιουργώντας αρκετά solo projects, όπως το “Viewpoint”, που κυκλοφόρησε από την Elevate records το 1999, αλλά και τους prog/metal “Empty Tremor”, “Khymera”, “Genius”, “Cosmics”, “Prime Suspects” κ.α. Όσο για τους Twinspirits, το ταξίδι άρχισε το 2005 με τους Dario Ciccioni (ντραμς), Tommy Ermolli (κιθάρα) κι εμένα φυσικά! Ο Alberto Rigoni, μπήκε στη μπάντα μερικούς μήνες μετά κι έπειτα από audition, o Soren Adamsen στη φωνή! Αργότερα, μετά την αποχώρηση του λόγο προσωπικών ζητημάτων και λόγο του ότι δε μπορούσε να ακολουθήσει το πρόγραμμα της μπάντας, ήρθε στις τάξεις μας ο Goran Nystrom, με τον οποίο ηχογραφήσαμε το δεύτερο άλμπουμ μας, “The Forbidden City”, όπως και το τρίτη και νέα μας δουλειά “Legacy”!

Twinspirits-Interview

Ας μιλήσουμε για το “Legacy” λοιπόν τώρα, μια δουλειά η οποία κατά τη γνώμη μου είναι η πιο progressive σου, συν του ότι περιέχει ένα άλμπουμ.. μέσα στο ήδη υπάρχον άλμπουμ!! Για δώσε μας μερικές εξηγήσεις γι’ αυτή σας τη κίνηση!
Πάντα ήθελα να δημιουργήσω μία μεγάλη μουσική ακολουθία και νομίζω πως οι Twinspirits ως μπάντα, έφτασαν στο πλήρωμα του χρόνου με τρίτη μας αυτή δουλειά, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό! Είναι τo πάθος μου οι μεγάλες θεατρικές concept ιστορίες, οπότε ήταν πρόκληση για μένα να γράψω ένα μεγάλο κομμάτι. Λόγο λοιπόν του 30λεπτου “The Endless Sleep”, το άλμπουμ χωρίστηκε σε δυο μέρη. Αν και βασικά, σε όλο το “Legacy” υπάρχει πάντα την αίσθηση ότι ακούς το ίδιο συγκρότημα, τα πρώτα 6 τραγούδια είναι λίγο πιο “απλά” και “εύκολα” απ’ ότι το δεύτερο μέρος. Υπάρχουν rock στιγμές όπως τα “Blind Soul” και “Pay for your Art” όπως και μια θερμή μπαλάντα ονόματι “Don’t Kill your Dream”. Φυσικά στη συνέχεια τα κομμάτια όντως γίνονται πιο progressive και με όραμα, αλλά υπάρχει όπως σου είπα ομοιογένεια στον ήχο, άσχετα αν υπάρχουν μέσα στο ίδιο άλμπουμ, δυο διαφορετικές εκφράσεις και στιγμές!

Ποια είναι η αντίδραση του κοινού, μπροστά στο άκουσμα του “Legacy” ως τώρα;
Είμαστε αρκετά χαρούμενοι με την ως τώρα αντιμετώπιση του και υπήρξε μία καλή και θετική αντίδραση από τη στιγμή της κυκλοφορίας του! Θα δούμε όμως τι θα γίνει στο μέλλον!

Twinspirits-Interview

Που έγινε η ηχογράφηση του άλμπουμ;
Ηχογραφήσαμε διαφορετικά όργανα, σε διαφορετικά studios στη πραγματικότητα! Τα ντραμς ηχογραφήθηκαν στα Fear Studios, η φωνή και η κιθάρα στα Black Stripes Studios και τα πλήκτρα, το μπάσο, αλλά και η μίξη, έγινε στο προσωπικό μου Home Studio!

Το δεύτερο μέρος του άλμπουμ, όπου και ξεκινά το “Endless Sleep suite”, υπάρχει συνθετική και μουσική κορύφωση! Στη προσπάθεια της δημιουργίας του “Legacy”, πρόσφεραν και τα υπόλοιπα μέλη τη βοήθεια τους ή τα έκανες όλα μόνος σου;
Έχω αναλάβει τη σύνθεση και τους στίχους μόνο εγώ! Αυτό δε σημαίνει πως αυτό δε μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, απλά έτσι έχει η κατάσταση για την ώρα!

Η Ιταλία ως χώρα, είχε πάντα τη δύναμη να μας εντυπωσιάζει, προσφέροντας μας καλούς μουσικούς και μπάντες! Παραδοσιακά η πιο πολλές από αυτές, έχουν κατακτήσει τη κορυφή του metal μουσικού χώρου! Οπότε.. πιστεύεις ότι οι Twinspirits, έχουν αυτό που χρειάζεται, ώστε να οδηγηθούν και να κατακτήσουν τη κορυφή;
Σκληρές ερωτήσεις! (γέλια) Δουλεύουμε σκληρά για να κατακτήσουμε τους οπαδούς/ακροατές μας και να εκφράσουμε με το καλύτερο τρόπο, αυτό που νιώθουμε μέσω της μουσικής μας! Φτιάχνουμε σοφές συνθέσεις και προσπαθούμε επίσης η παραγωγή και το τελικό αποτέλεσμα, να είναι σοφό! Η εμπορική πτυχή είναι πάντοτε απρόβλεπτη.. Πιστεύω όμως πως οι Twinspirits μπορούν να έχουν και έχουν, την ευκαιρία να πουν κάτι στη μουσική σκηνή, αλλά το τι θα γίνει στο μέλλον, είναι κάτι δύσκολο να το προβλέψω!

Twinspirits-Interview

Εσύ, ο Goran, o Tommy, o Alberto, o Dario, είστε πέντε διαφορετικές προσωπικότητες, κάτω όμως από τον ίδιο παρανομαστή, ο όποιος ονομάζεται Twinspirits. Πόσο εύκολη είναι η συνεργασία σας αυτή; Έχετε όλοι τις ίδιες μουσικές επιρροές;
Είμαστε όμοιοι για πολλούς λόγους, αλλά και διαφορετικοί επίσης για πάρα πολλούς λόγους! Έχουμε ναι μεν όλοι πολλά κοινά μουσικά ακούσματα, αλλά εννοείται και διαφορετικά! Ταιριάζουμε όμως!

Μιας και αυτή είναι η τελευταία ερώτηση, θα ήθελα για μια φορά ακόμα να σε ευχαριστήσω τόσο για το χρόνο σου, όσο και για τη μουσική σας, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε για λίγο, μακριά από τα εγκόσμια! Οπότε απάντησε μου σε αυτό, με όση φαντασία σε διακατέχει.. Πιστεύεις πως έχουμε μία αδελφή ψυχή (μτφ.“Twin spirit”), πράγματι σε μια άλλη διάσταση, με την οποία συνδεόμαστε μέσω των ονείρων με κάποιο τρόπο;
Νομίζω πως όλοι μας έχουμε μια δίδυμη ψυχή στο κόσμο των ονείρων, η οποία μας προσέχει καθημερινά! Πρέπει απλά να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της, χωρίς να επεμβαίνουμε συνεχώς με κάθε τρόπο.. γιατί αυτό θα μας προκαλέσει σίγουρα κάποια προβλήματα.. (γέλια) Τα όνειρα πρέπει να μένουν μακριά από τη πραγματικότητα, μιας και είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι, οι οποίοι διέπονται από διαφορετικούς κανόνες! Σε ευχαριστώ κι εγώ Μιχάλη με τη σειρά μου, για το χρόνο και την υποστήριξη! Cheers!!


172