FARGO: “Constellation”

Υπάρχει άραγε μετά θάνατον ζωή; Aυτό το ερώτημα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι  Γερμανοί hard rockers Fargo, οι οποίοι βγάζουν καινούριο δίσκο μετά από τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια!

Οι Fargo ιδρύθηκαν το 1973 και κυκλοφόρησαν το ντεμπούντο τους το 1979. Ακολούθησαν τρία ακόμα album, με τελευταίο το “F” το μακρινό 1982, όλα από την ΕΜΙ. Την περίοδο αυτή κατάφεραν να περιοδεύσουν σε όλη την Ευρώπη, μαζί με μπάντες όπως AC/DC, Mothers Finest, The Small Faces και να έχουν συχνές εμφανίσεις στη γερμανική τηλεόραση. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η βιογραφία του βασικού μπασίστα των Fargo, Peter Knorn το καλοκαίρι του 2016 και ύστερα από απαίτηση οπαδών προέκυψε η ιδέα για reunion, που πήρε σάρκα και οστά το 2018 με το “Constellation”. Το τωρινό line-up περιλαμβάνει τα ιδρυτικά μέλη Peter Ladwig (κιθάρα/φωνητικά) και Peter “Fargo-Pedda” Knorn (μπάσο) καθώς και τους  Arndt Schulz (κιθάρα) και Nikolas Fritz (τύμπανα). Επίσης  σε δύο από τα κομμάτια του album (“Buzz Buzz” και “Don´t Talk”) συμμετέχει ο παλιός τους drummer  Frank “Franky” Tolle.

Στο  “Constellation”, εκεί που θα περίμενε κάποιος να ακούσει επιρροές από Scorpions η Europe, συναντά επιρροές από ZZ Top και Blue Öyster Cult, ενώ σε κάποια σημεία δεν κρύβεται η αγάπη για τα Blues. Η παραγωγή είναι καλή, ο τραγουδιστής  Peter Ladwig στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και γενικά οι Fargo έχουν όρεξη για κάτι καλό. 

Το πρόβλημα του “Constellation” είναι ότι αν εξαιρέσεις ένα δύο τραγούδια, δεν έχει κάτι που να σε κάνει να θέλεις να το ξανακούσεις δεύτερη φορά. Προσωπικά ξεχώρισα το  “Leave It”, το ταξιδιάρικο “Don’t Talk” και το “Boozy Vivienne” με το ωραίο solo στο τέλος.

Παρά τις καλές προθέσεις των Fargo το “Constellation” προτείνεται μόνο σε σκληροπυρηνικούς χαρντροκάδες, οι υπόλοιποι μπορούμε να προσπεράσουμε άφοβα . 

Τracklist:

01. “Step Back” 

02. “Leave It”

03. “Mind Your Own Business”

04. “Loser’s Blues”

05. “Buzz Buzz”

06. “Cross To Bear”

07. “Don’t Talk”

08. “Southern Breeze”

09. “Boozy Vivienne”

10. “What’s Wrong”

11. “Goddess Of Destiny”

12. “Goodnight”

556

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.