VIKING: “Do or Die”

REISSUE

Είδος: Thrash metal
Δισκογραφική: High Roller
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Απριλίου 2021

Συνέχεια επανακυκλοφοριών για τη High Roller Records, αυτήν τη φορά όχι με κάποιο γνωστό όνομα αλλά με μια μπάντα που θα χαροποιήσει τους μύστες του Αμερικάνικου underground thrash ήχου. Η μπάντα είναι οι Καλιφορνέζοι Viking και ο δίσκος είναι το ντεμπούτο τους που κυκλοφόρησε το 1988, το “Do or Die”.

Οι Viking ξεκίνησαν σαν συγκρότημα το 1985 με το όνομα Tracer και το 1986 μετονομάστηκαν στο όνομα με το οποίο θα γινόντουσαν γνωστοί. Ανήκουν στο τρίτο κύμα του Αμερικάνικου thrash οπότε υπάρχουν ομοιότητες με group όπως Death Angel και Forbidden, ενώ υπάρχουν και επιρροές από τους τιτάνες του ήχου Exodus, Slayer και Metallica. ‘Ολος ο δίσκος πέρα από ότι θα σας κάνει να «σπάσετε το σβέρκο» από το «κοπάνημα», βγάζει και μια μοχθηρία όμοια με των μπάσταρδων Viking πολεμιστών που σφάζαν τα πάντα στο διάβα τους. Οι Καλιφορνέζοι κοπανάνε με αβυσσαλέα λύσσα τα όργανά τους και η πολεμική ατμόσφαιρα είναι διάχυτη στο “Do or Die”. Από την άλλη δεν είναι η πιο τεχνική μπάντα που έχετε ακούσει, ενώ και η παραγωγή θα μπορούσε να είναι λιγότερο «βαλτώδης». Αυτά βέβαια είναι «ψιλά γράμματα» για τους τότε Viking, αφού η κ@ύλ@ τους να παίξουν thrash ξεπερνάει τέτοια προβληματάκια. Κορυφαία κομμάτια το υπερηχητικό “Militia of Death”, το “Killer Unleashed” που η εισαγωγή με το μπάσο όντως «σκοτώνει» και το ομότιτλο “Do or Die” με τους Metallica να χαρίζουν λίγη από την έμπνευσή τους.

Κάποιο bonus υλικό δεν έχει η συγκεκριμένη επανακυκλοφορία, αλλά και μόνο που ξαναδιατίθεται το “Do or Die” είναι αρκετά θετικό. Όσοι θρασάδες δεν τον έχετε, είναι ευκαιρία να τον αποκτήσετε. Θα είναι ιδανικός για τη συλλογή σας.

Facebook: https://www.facebook.com/vikingband

1036

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.