MOANING SILENCE: “Fragrances from Yesterdays” EP

Από Ζωγράφου με αγάπη…

Το 2015 το ντεμπούτο των Moaning Silence (review), με βάση την άνω τιμημένη συνοικία, με είχαν ενθουσιάσει με το παλαιομοδίτικο (πλέον θεωρείται τέτοιο) ατμοσφαιρικό death metal που μου θύμιζε ευχάριστα τους αγαπημένους μου My Dying Bride και τους εγχώριους ήρωες On Thorns I Lay.

Αφού τα γυναικεία φωνητικά άλλαξαν όνομα, με την Ελένη Καψιμαλή τώρα στο πλάι των σκληρών του Χρήστου Ντούνη, ο οποίος στο νέο τους ΕΡ, “Fragrances from Yesterdays”, παίζει και όλες τις κιθάρες. 25 λεπτά μουσικής για φίλους των Theatre of Tragedy, με το piano intro “Enter the Great Night”, με εξαιρετική παραγωγή δια χειρός Bob Katsionis, ο οποίος προσφέρει και τις υπηρεσίες του στο μπάσο, στα πλήκτρα και κάποια φωνητικά.

Οι συνθέσεις των Moaning Silence είναι πολύ καλές για το συγκεκριμένο ύφος, το οποίο δεν είναι στα ντουζένια του πλέον. Αν είσαι νοσταλγός εκείνης της εποχής στα τέλη 90s-αρχές 00s, τότε οι Moaning Silence είναι κάτι που θα σε ικανοποιήσει σε αρκετά επίπεδα, αφού το “Fragrances from Yesterdays” είναι δουλειά προσεγμένη. Σύμφωνα με τους ίδιους το “Fragrances from Yesterdays” EP είναι “μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε τη φύση αυτού που αποκαλούμε μνήμη”

Η διασκευή στο “Yesterday” των Beatles είναι εύστοχη κι έρχεται στα μέτρα των Moaning Silence δημιουργώντας θετικό πρόσημο στο σύνολο της κυκλοφορίας μαζί με το όμορφα σχεδιασμένο εξώφυλλο, που ανεβάζει ένα επίπεδο την όλη αισθητική.

Μήπως είναι μια πρόγευση για κάτι μεγαλύτερο; Το ελπίζω γιατί τους γουστάρω!

475

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.