TOMAHWAK: “Oddfellows”

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Έξι χρόνια ύστερα από το “Anonymous” κυκλοφορεί το νέο πόνημα των Tomahawk!

Τι; Δε γνωρίζεις τους TomahawkMike Patton (ex- Faith No More, Mr Bungle, Fantomas etc), το οποίο είδε το φως της ημέρας το 2001,με ένα εξαιρετικό ομώνυμο ντεμπούτο και πορεύτηκε το 2003 με μια (αδιαπραγμάτευτα) εκπληκτική συνέχεια, που ακούει στο όνομα “Mit Gas”. Το 2007 κυκλοφόρησε το “Anonymous”, μια συλλογή (τρόπον τινά) κομματιών γραμμένων στο παρελθόν από αμερικάνους ιθαγενείς… Ινδιάνους δηλαδή.

Στην ουσία λοιπόν, “κανονικό” δίσκο με φυσιολογικές (με την πολύ ευρεία έννοια της λέξης, μιας και μιλάμε για Patton) συνθέσεις είχαμε να δούμε από τους Tomahawk εδώ και δέκα χρόνια!

Στο “Oddfellows” συμμετέχει στο μπάσο ο Trevor Dunn (Mr Bungle, Fantomas, Madlove), ενώ συναντώνται και οι γνωστοί άγνωστοι των προηγούμενων δουλειών της μπάντας, Duane Denison (κιθάρα- The Jesus Lizard) και John Stanier (drums- Helmet).

Εύλογα οι Tomahawk έχουν χαρακτηρισθεί ως το κοντινότερο που έχει κάνει ο Mike Patton με τους Faith No More και το “Oddfellows” διατηρεί αυτό το ρόλο, παρουσιάζοντας ένα σύνολο εξίσου πειραματικό με το παρελθόν, αλλά αρκετά πιο ώριμο (σχετική έννοια και αυτή πάντα) όπως και πιο ατμοσφαιρικό.

Δεκατρία κομμάτια που φαντάζουν ως η φυσική συνέχεια του “Mit Gas”, και σε περνάνε από δεκάδες μουσικά κύματα, δικαιολογώντας απόλυτα την ταμπέλα “experimental rock”. Ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς εν ζωή κυκλοφορεί έναν από τους καλύτερους και πιο αντισυμβατικούς δίσκους της νέας χρόνιάς, και αυτό στις αρχές της… τόσο απλά…

556

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.