MASTERS OF DISGUISE: “Alpha / Omega”

Το όνομά τους… ο καλύτερος δίσκος των Savage Grace και ο λόγος γίνεται για την γερμανική πεντάδα η οποία εξαπέλυσε τον τρίτο κατά σειρά δίσκο της με κωδική ονομασία “Alpha / Omega”.

Βέβαια με το μπάσο και την μια κιθάρα τους (Mario Lang, Kalli Coldsmith αντίστοιχα) να ήταν μέλη των Savage Grace για τις live εμφανίσεις, δικαιολογώ απόλυτα την επωνυμία της μπάντας αλλά και την ανιδιοτελή αγάπη τους για το Speed Metal.

Savage Grace, Helloween, Hammerfall, Exciter, Wotan, Blind Guardian (πρώιμα), Omen, Agent Steel, Heathen είναι μερικές από τις επιρροές του συγκροτήματος που βγαίνουν αβίαστα μέσα από το “Alpha / Omega” και εφόσον έχεις να κάνεις με άτομα που έχουν άριστες σχέσεις με το Epic Power και το NWOBHM, το επίπεδο ποιότητας ανεβαίνει στα πέντε αστέρια.

Στο νέο πόνημα των γερμανών το Speed Metal με τα επικά χαρακτηριστικά του έχει την τιμητική του, διακατέχεται από τα εξωφρενικώς κοφτερά riff του, παραλογίζεται με τις μελωδικότατες και καλπάζουσες μελωδίες του, ενώ ο ήχος του δεν είναι ο aggressive ήχος των κλασικών speed metal συγκροτημάτων του παρελθόντος αλλά είναι αυτός του πιο πρίμου Epic-Power ήχου.

Μεγάλο μπαμ κάνει το λαρύγγι του Alexx Stahl με την τίγκα πεντακάθαρη και δυνατή φωνή του που δεν ξεφεύγει στο παραμικρό, ενώ οι μπαγκέτες του Jens Gellner παίρνουν φωτιά πάνω στα τύμπανα και σφυροκοπούν ανηλεώς.

Το “Alpha / Omega” κλείνει με μια διασκευή σε μια από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές μπάντες στο Heavy Metal, τους Exciter, αποδίδοντας τους φόρο τιμής με το “Black Witch”.

Κυκλοφορία που ίσως είναι το Άλφα και το Ομέγα για τους Masters of Disguise, που αξίζει ακρόασης και αγοράς.

501

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.