DIE APOKALYPTISCHEN REITER: “The Greatest Of The Best”

Κάθε μπάντα που σέβεται τον εαυτό της κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει ένα best of. Έτσι και οι Γερμανοί Die Apokalyptischen Reiter μετά από 16 χρόνια στον χώρο, κυκλοφορούν το πρώτο τους best of με τίτλο “The Greatest Of The Best”. H αλήθεια είναι πως έχοντας ήδη κυκλοφορήσει οχτώ δίσκους και μερικά EPs υπήρχε αρκετό υλικό για αυτή την συλλογή.

Για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμενοι με το συγκεκριμένο συγκρότημα να πούμε ότι οι Die Apokalyptischen Reiter παίζουν μια μίξη folk, death, thrash, heavy με αγγλικούς και γερμανικούς στίχους που θα σας φέρει στο μυαλό μπάντες όπως οι Βal Sagoth οι In Extremo κτλ. Να σημειώσω ότι στις τελευταίες κυκλοφορίες έχουν προστεθεί περισσότερα συμφωνικά στοιχεία με καθαρά φωνητικά και περισσότερες μελωδίες. Μια ενδιαφέρουσα μίξη ήχων όλα συμπυκνωμένα στο “The Greatest Of The Best”. Οι επιλογές των κομματιών είναι αρκετά προσεγμένες και υπάρχουν κομμάτια από την πρώτη μέχρι την τελευταία κυκλοφορία των Γερμανών. Πράγμα αρκετά σημαντικό για κάποιον ο όποιος δεν έχει ασχοληθεί με την μπάντα και θέλει να πάρει μια πρώτη γεύση.

Για τους ήδη fun της μπάντας, εκτός από τους συλλέκτες που θέλουν να τα έχουν όλα, για να τους πείσεις να αγοράσουν μια συλλογή, θα πρέπει να τους δελεάσεις με κάποιο τρόπο. Κάποιο παλιό ακυκλοφόρητο, κάποιο καινούργιο από την επερχόμενη κυκλοφορία ίσως ένα dvd με μερικά κομμάτια live, κάτι τέλος πάντων βρε αδερφέ. Εδώ δεν έχει τίποτα από αυτά οπότε εάν έχεις τα παλιές κυκλοφορίες δεν θα βρεις τίποτα καινούργιο στο “The Greatest Of The Best”. Βεβαίως η Nuclear Blast έχει φροντίσει να ντύσει την κυκλοφορία σε ένα digipack με ένα 48σέλιδο booklet. Ίσως αυτό να είναι αρκετά δελεαστικό για κάποιους.


463

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.