GONDHAWA: “Mäanthagorī”

EP

Είδος : Psychedelic Prog Rock
Δισκογραφική εταιρεία : Stolen Body Records.
Ημερομηνία κυκλοφορίας : 25 Νοεμβρίου 2022.

Στο promo για το νέο τους EP, “Mäanthagorī” , οι Gondhawa περιγράφονται ως “a real sonic UFO! Exuberant, quirky and brilliant band”. Δεν υπάρχουν ψέματα σε αυτό, η τριάδα από την Ανζέρ φέρνει στο τραπέζι ένα 9λεπτο EP, το δεύτερο τους για φέτος, το οποίο είναι oriental psychedelic rock στον πυρήνα του, έχοντας όμως και αρκετά επιπλέον στοιχεία για να μην είναι generic μουσική. Και όχι, το όνομα τους δεν είναι ‘Gondwana’, ξαναδιάβασε το…

Αν και έχει μια ανεπίδευτη εξωτική, ατμόσφαιρα, υπάρχουν στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Στο πρώτο κομμάτι για παράδειγμα, “Go!Go! Sinay” ακούγεται το κτηνώδες, κραυγαλέο “ΟΥΟΥ!!”, το οποίο έχει την μοναδική αίγλη Ελληνικού γηπέδου. Επιπλέον, η γεμάτη ποικιλία παραγωγή, οι groovy μπασογραμμές και η οργανική ατμόσφαιρα που δημιουργεί έναν ψυχεδελικό στρόβιλο, δίνουν φρέσκο αέρα στο EP.

Πριν διαβάσω ότι είναι Γάλλοι, νόμιζα ότι η γλώσσα των στίχων είναι στα Πορτογαλικά ή κάποια άλλη λατινική γλώσσα, καθώς δεν φαινόταν να τραγουδάνε στα Γαλλικά. Και όντως, δεν χρησιμοποιούν την μητρική τους γλώσσα, αλλά μια δική τους εμπνευσμένη από λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας, αλλά και διάφορες άλλες γλώσσες του πλανήτη. Οι στίχοι αποτελούνται από φράσεις που επαναλαμβάνονται ρυθμικά ώστε να ενισχυθεί το groove της μουσικής από αυτές, και ήδη έχοντας ελάχιστες ακροάσεις, είναι αναγνωρίσιμα τα πάντα.

Με λίγες λέξεις, το “Mäanthagorī” είναι ένα σφηνάκι δημιουργικής, tribal ροκ μουσικής, και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Για περισσότερο υλικό από τους Gondhawa, υπάρχει και το ντεμπούτο τους, “Kâampäla”, όπως και το πρώτο EP που κυκλοφόρησαν το 2022. That’s all folks!

Facebook : https://www.facebook.com/Gondhawa
Instagram : https://www.instagram.com/gondhawa/
Bandcamp : https://gondhawa.bandcamp.com/album/ma-anthagori

353

Avatar photo
About Πασχάλης Γιαμαλής 32 Articles
Περιγράφοντας τον εαυτό του σε τρίτο ενικό πρόσωπο, ο παραπάνω αμφιταλαντεύεται μεταξύ διατήρησης του comfort zone του και εξερεύνησης νέων μουσικών ειδών και περιόδων. Μερικά από τα άλμπουμ - τοτέμ του ειναι τα Blood Mountain, Origin Of Symmetry, Pet Sounds, Astral Weeks, Still Life και In Rainbows. Περίπου θρησκευόμενος, καθώς προσεύχεται στον Stanley Kubrick.