CHELSEA: “Mission Impossible”

Με τους εν λόγω Βρετανούς έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν (link), καθώς, απ’ ό ,τι φαίνεται είναι τα χαϊδεμένα της ρετρό punk εταιρείας Westworld, στην οποία στεγάζεται και ο Peter Hook όπως και οι Ruts.

Όντας από τις μπάντες που εμφανίστηκαν με το πρώτο κύμα του punk, οι Λονδρέζοι είχαν μία πορεία  με σποραδικές κυκλοφορίες, καθώς ο frontman Gene October είναι το μόνο αρχικό μέλος της μπάντας, με τους κιθαρίστες James Stevenson (Gen X, The Cult) και Nic Austin να επανέρχονται ανά διαστήματα και τα υπόλοιπα μέλη, λόγω προστριβών και καταχρήσεων να είναι απλά παροδικά στην μπάντα. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να μπει στον πάγο η μπάντα και να καταλήξει μετά από 31 χρόνια on/off ύπαρξης να έχει μόλις δέκα δίσκους στο δυναμικό της από το 1979, μαζί με τον φετινό “Mission Impossible” .

Αν λοιπόν έχει πιάσει το αυτί σας τη βρετανική punk σκηνή εκείνης της περιόδου ξέρετε τι να περιμένετε, απλά πιο παππουδιασμένο απ’ ό,τι θυμάστε και λιγότερο μηδενιστικό και γκαζωμένο, όπως ακούγεται και στο ακουστικό αντίγραφο του “Cum on Feel the Noize”, “Sands of Time”.

Από εκεί και πέρα αυτό που παίζουν τα ηχεία του υπολογιστή μου είναι μία απόπειρα να αναπαραχθεί λίγη από την αίγλη του παρελθόντος με κομμάτια όπως τα “Control”, “Fashion”, “I Don’t Know, I Don’t Care”, που θυμίζουν οτιδήποτε μελωδικό από Ramones, Pistols μέχρι Buzzcocks και Cheap Trick και ίσως το συναφές oi που κάνει την εμφάνιση του ανά καιρούς στα underground μουσικά τεκταινόμενα. Και πολλές φορές  το αναμενόμενο ska και οι Clash δίνουν λύσεις σε κομμάτια όπως το “Suit in the Spotlight” και το “Something in the Air”.

Και το σύνολο είναι καλοπαιγμένο χωρίς εκπλήξεις  σαν να απευθύνεται αποκλειστικά και εσκεμμένα σε pub – στέκι παλιών hooligans του Λονδίνου. Και η φωνή του October ακούγεται πιο αλλοιωμένη από ποτέ. Δεν ξέρω αν απλά κολλάνε ένσημα ή δεν μπορούν να σταματήσουν, αλλά εγγυημένα πολλοί εκεί έξω θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα νοσταλγώντας τα περασμένα μεγαλεία της Γηραιάς Αλβιόνας και τους ποτισμένους από κάτουρο δρόμους της.

Εγώ σίγουρα όχι. Αλλά εσείς ίσως ναι. Δεν προσφέρει κάτι αλλά δεν είναι δα και έκτρωμα.

431