THE RUMJACKS

“Πάντως όποιος είναι αληθινός, αγαπάει το καλό ποτό, τη γαμάτη μουσική και τη συντροφιά καλών φίλων, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του Rumjack” μας λένε οι εκ Sydney ορμώμενοι Celtic punk rockers, κι εμείς ετοιμαζόμαστε να τους υποδεχτούμε σε Αθήνα (Gagarin 205) και Θεσσαλονίκη  (Street Mode Festival), τις δύο πρώτες μέρες  του φθινιπώρου. Μια χαρά τρόπος για να ξεκινήσει η Δευτέρα των εποχών…

Καλησπέρα! Η πρώτη ερώτηση δεν έχει να κάνει με μουσική. Παρακολουθείτε ποδόσφαιρο; Ποια ομάδα υποστηρίζετε και γιατί…
Frankie – Μιας και είμαι από τη Γλασκώβη, υποστηρίζω τη Celtic FC. Είχα επίσης μερικούς συγγενείς και γείτονες που έπαιζαν για την ομάδα, και παρότι η φήμη τους γιγαντώθηκε, αυτοί και το club δεν έχασαν την επαφή τους με την τοπική κοινότητα. Το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό. Σε μία pub στην Γλασκώνη είδα για πρώτη φορά και μια φανέλα του Παναθηναϊκού κρεμασμένη στον τοίχο. Έχουν κι αυτοί τριφύλλι στο σημα, σωστά; Ίσως ο Παναθηναϊκός γίνει η ομάδα μου στην Ελλάδα (γέλια)!

Τι σημαίνει “Rumjack”; Πώς καταλήξατε στο όνομα της μπάντας;
Frankie – Rumjack σημαίνει οτιδήποτε θες να σημαίνει. Μας ήρθε ένα βράδυ πίνοντας μπίρες πριν από περίπου δέκα χρόνια, και από τότε έχουμε δει cocktails, επιδόρπια και ολόκληρη pub να παίρνουν το όνομά μας. Πάντως όποιος είναι αληθινός, αγαπάει το καλό ποτό, τη γαμάτη μουσική και τη συντροφιά καλών φίλων, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του Rumjack.

Πού πιστεύετε ότι οφείλεται η δημοφιλία της Celtic punk;
Frankie – Οφείλεται στο ότι είναι μουσική που στον πυρήνα της απευθύνεται σε καθημερινούς ανθρώπους. Οι ιστορίες είναι αληθινές και εύκολα ταυτίζεσαι μαζί τους. Σε συνδυασμό με το δυναμισμό της μουσικής, μπορούν να σε “ανεβάσουν” και να σε κάνουν να ξεχάσεις ό,τι προβλήματα έχεις. 

Πέρσι παίξατε στο Los Almiros Fest. Πώς σας φάνηκε η εμπειρία; Σας έμεινε κάτι ιδιαίτερο;
Johnny – Περάσαμε φανταστικά στο Los Almiros! Θυμάμαι να καθόμαστε πίσω από τη σκηνή, και να χαζέυουμε το κοινό μέσα στην σκόνη να ουρλιάζει ανάβοντας φωτοβολίδες. Υπέροχη ανάμνηση, και ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα για να ξεκινήσει μια συναυλία.

Πρόκειται να παίξετε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Έχει τραβήξει κάτι σχετικό με την πόλη την προσοχή σας; Τι περιμένετε από το αθηναϊκό κοινό;
Johnny – Πέρσι περάσαμε μια καταπληκτική νύχτα στην Αθήνα, και περπατώντας καταλήξαμε σε ένα φοβερό ουζερί που κάτσαμε μέχρι το πρωί. Πάντως αν το live είναι σαν αυτό στον Αλμυρό, είμαι σίγουρος πως το κοινό θα είναι “τρελό”. Ανυπομονούμε να ανέβουμε στη σκηνή!

Τι έχει το πρόγραμμα μετά το τέλος του tour;
Frankie – Θα κάνουμε ένα διάλεμμα για να περάσουμε τα Χριστούγεννα με συγγενείς και φίλους, και μετά απ’ αυτό λογικά θα πάρουμε πάλι τους δρόμους. Έτσι είναι αυτή η δουλειά. Θα θέλαμε επίσης να ξαναμπούμε στο στούντιο και να βγάλουμε ένα άλμπουμ σύντομα. Το 2018 κλείνουμε δέκα χρόνια και θέλουμε να τα γιορτάσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και fans.

Έχετε  συνυπάρξει στη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι GBH, Anti Flag, UK Subs και φυσικά με τους Dropkick Murphys. Ποιες μπάντες θα θέλατε να προσθέσετε στη λίστα αυτή, είτε για live είτε για στουντιακή συνεργασία;
Johnny – Πολύ σημαντικές μπάντες αυτές που αναφέρθηκαν, είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίξαμε μαζί τους! Ακούω συνέχεια Booze and Glory τελευταία και θα ήθελα πολύ να βρεθούμε μαζί στη σκηνή. Επίσης μου αρέσουν οι Menzingers. Μία συνεργασία στο στούντιο με τον Tim Armstrong (Rancid, Poison Ivy) θα ήταν ωραία!

Είστε γνωστοί για τις γεμάτες ενέργεια εμφανίσεις σας. Τι σας “γκαζώνει” εκεί πάνω;
Johnny – Η απάντηση θα ακουστεί στερεοτυπική, αλλά το κοινό. Αν ο κόσμος περνάει καλά, το νιώθεις και τρέφεσαι από αυτό. Αλλά έτσι κι αλλιώς είναι διασκεδαστικό να παίζεις μουσική με τους φίλους σου!

Σε ένα παράλληλο σύμπαν που δε θα σε είχε κερδίσει η μουσική, τι θα έκανες στη ζωή σου;
Johnny – Πολύ δύσκολη ερώτηση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει οτιδήποτε άλλο. Αν πρέπει να απαντήσω, λογικά θα βοηθούσα τον πατέρα μου να χτίζει σπίτια.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και τους δύο και να σας ευχηθώ ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια. Υπάρχει κάτι που θέλετε να πείτε στους Έλληνες fans, πριν σας απολαύσουμε στη σκηνή του Gagarin;
Johnny – Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες φίλους μας που μας στηρίζουν τόσα χρόνια. Είναι ευχαρίστηση μας να ανταπόδώσουμε τη χάρη παίζοντας στην Αθήνα. Cheers!

326

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.