SPIEGELKELLER: "Zauber"

Να και μια ευχάριστη αλλαγή στα μουσικά μου ακούσματα! Οι Γερμανοί folk/gothic rock SPIEGELKELLER, μου θύμισαν παλιές, καλές και αγνές folk metal εποχές, που η παγανιστική θεματολογία ήταν πρωτόγνωρη και σαγηνευτική!

Αν και η μουσική τους δεν είναι, αλλά ούτε θυμίζει ατόφιες folk metal μπάντες, μιας και το flirt με gothic, punk, αλλά ακόμη και “ηλεκτρονικούς” ήχους είναι παραπάνω από εμφανής, δεν υπάρχει περίπτωση κομματάρες όπως τα Tanz mit dem Feuer και “Barentanz” για παράδειγμα, να μη σας αρέσουν!

Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα τους, είναι ότι πρέπει για ένα ταξιδάκι με τη φαντασία σας, στο σκοτεινό μεσαίωνα τον γειτονικών χωρών του βορρά, η οποία και επικρατεί σε όλη τη διάρκεια του “Zauber”!

Οι μπάντα αποτελείται από έξι πιτσιρικάδες, εκ τον οποίον τα δυο μέλη είναι γυναίκες, οι οποίες έχουν λάβει η μία το ρόλο της τραγουδίστριας (Karina K.) και η άλλη το ρόλο του φλάουτου (Merle) και ο στίχος είναι μόνο στα Γερμανικά. Αν και συνήθως και ενώ μ’ αρέσει η Γερμανική γλώσσα, το άκουσμα μελοποιημένου στίχου αυτής με χαλάει, στη περίπτωση μας λόγω του θετικού αποτελέσματος και όπως είπα της ατμόσφαιρας, ταιριάζει και δεν απομακρύνει καθόλου τον ακροατή!

Το μόνο μείον είναι πως η μπάντα,  προσπαθεί να διασκεδάσει και να διακωμωδήσει ορισμένες φορές τον εαυτό της, με αποτέλεσμα τα τραγούδια ορισμένες φορές, να είναι κάπως.. επικίνδυνα “απλά” στη σύνθεση τους, αλλά το όλο αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου σώζει τη κατάσταση, οπότε το παραβλέπω!

Η παρούσα δουλειά λοιπόν προτείνετε ανεπιφύλακτα σε όλους, ως ένα καλό εναλλακτικό άκουσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, ότι πρόκειται για τη κυκλοφορία του μήνα!


432