FLOVER: “Dark & Sweet”

Ιδιαίτερη περίπτωση αυτό εδώ το σχήμα, μια σύμπραξη μουσικών από τη Ρωσία και την Ιταλία που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, δεν έχουν γνωριστεί ποτέ προσωπικά.

Οι Flover ονομάζουν τη μουσική τους “sweet rock” και μολονότι δεν έχω ξεκαθαρίσει απόλυτα την έννοια αυτή, έχω την αίσθηση ότι αντιπροσωπεύει την υπόστασή τους ως μπάντα. Για να επανέλθουμε σε φυσικές ορολογίες, αυτό που θα αντιμετωπίσει ο ακροατής είναι όντως “γλύκούλικο” rock, καθαρά βασισμένο σε μπάντες όπως οι HIM και επιρροές από Sisters Of Mercy με ολίγη από Paradise Lost (φυσικά εν απονεύρωση).

Από εκεί και πέρα, στο σύνολο του δίσκου, η ροή είναι απολύτως ευχάριστη, το απλό και άμεσο μελαγχολικό pop / rock των Flover είναι αξιόλογο, με απλούς ρυθμούς, κάποια μελωδικά solos και εξαιρετικά ρεφρέν για το είδος από τον τραγουδιστή Fabio (έχει καλή φωνή προσωπικά μου αρέσει σίγουρα περισσότερο από τον Valo), χωρίς ιδιαίτερες παρεκτροπές προς κλαψομούνικες μεθόδους, είναι προσγειωμένος και πληρεί τις απαιτήσεις των συνθέσεων.

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, ο ήχος σε υψηλά επίπεδα και απολύτως σύγχρονος και το “Dark & Sweet” έχει αρκετά καλά τραγούδια να επιδείξει σε ένα σύνολο που δεν έχει ποιοτικές διαφορές όπως τα “Cruel Romance”, “R.V.P. II (Kiss Your Lips)”, “Lovekiller”, “Violet Roses” και τα “hitάκια” “Serpent Poison” και “Charms of the Reaper”.

Με όση μη μεταλλική αντικειμενικότητα διαθέτω, το “Dark & Sweet” είναι μια πρώτης τάξεως δισκογραφική εκκίνηση για τους Flover. Πέρα από προσωπικές διαθέσεις και  προτιμήσεις, μου άρεσαν αρκετά ως μπάντα και σε σχέση με τους φημισμένους μέντορές τους είναι τουλάχιστον ισάξιοι (ίσως και καλύτεροι) συνθετικά. Το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται αφορά όλον τον φίλα στο mainstream προσκείμενο ακροατήριο (με κύριο target group θα έλεγα τον θηλυκό πληθυσμό), οπότε οι distorted εγκέφαλοι ας ακούσουν κάτι άλλο, είναι και καλοκαίρι και δεν κάνει να υψώνεις κωλοδάχτυλα. Αν δεν πολυδίνεις σημασία σε εμπορικές μόδες και τάσεις, για τις “τι να ακούσω τώρα;” αμήχανες μουσικές στιγμές σου, θα ‘λεγα ότι είναι μια καλή εναλλακτική πρόταση.

https://flover.bandcamp.com/album/dark-sweet-2017

428

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.